4-3-3
vko.15 // 16.4.2023

FC Lahti nousi komeaan voittoon (IFK Mariehamn-FC Lahti 2-3)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti avasi voittotilinsä Veikkausliigassa, kun lahtelaiset kaatoivat vieraskentällä IFK Mariehamnin lukemin 3-2.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta kotijoukkue IFK Mariehamn sai otetta ensimmäisen jakson edetessä. Hieman ennen jakson puoliväliä kotijoukkue sai kulmapotkun. Kulma oli vaarallinen, mutta Lahti onnistui siivoamaan pallon uudeksi kulmapotkuksi. Lahtelaiset onnistuivat purkamaan puolittain myös toisen kulman, mutta paine jäi lahtelaispäätyyn. IFK:n Jamie Hopcutt toi pallon rangaistusalueelle ja pelasi keskelle. Marin Ljubić torjui vielä haamutorjunnallaan Tucon yrityksen, mutta Timi Lahti iski karat sisään ja vei kotijoukkueen johtoon.

IFK jatkoi hallintaansa, eikä lahtelaiset saaneet hyökkäyspeliään toimimaan. Lahden ainoiksi paikoiksi jäivät erikoistilanteista tulleet Juho Pirttijoen pusku ja Jusif Alin veto. IFK puolestaan oli lähellä kasvattaa johtoaan, kun Samuel Anini jr. keskitti ja Tuco pääsi vapaasti puskemaan. Entisen FC Lahti -hyökkääjän pusku meni kuitenkin ohi ja lahtelaiset selvisivät säikähdyksellä. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja IFK sai heti alkuun huippupaikan. Ljubić onnistui kuitenkin liimaamaan Tucon puskun. Lahti puolestaan hyödynsi ensimmäisen maalipaikkansa. Marius Könkkölä ja Matheus Alves pelasivat laidassa hyvin yhteen ja pallo pelattiin Julius Tauriaiselle. Laitapuolustaja keskitti ja Tommi Jäntti ohjasi polvellaan maalinedustalta pallon maaliin.

IFK siirtyi kuitenkin viisi minuuttia myöhemmin uudestaan johtoon. Samuel Anini jr. pääsi kääntymään lahtelaisten pallonmenetyksen jälkeen. Hän leikkasi keskelle ja ampui tarkasti tolpan juureen.

Tunnin pelin jälkeen Lahti suoritti pelaajavaihtoja ja ottelu rupesi hienokseltaan kääntymään lahtelaisille. Viimeisellä vartilla Lahti onnistui iskemään kahdesti. Ensin Arian Kabashi voitti pääpallon ja Bubacar Djaló pelasi sen Jäntille. Keskikenttämies näki hyvin Altin Zeqirin ja vapautti tämän maalintekoon. Hetkeä myöhemmin Zeqirin kulma tuli Juho Pirttijoen päähän ja kapteeni puski taululle 3-2-johtolukemat.

Lahti onnistui tylsistyttämään IFK:n kirin. Kotijoukkue joutui viimeiset minuutit ampumaan epätoivoisia kaukolaukauksia. Lahti puolestaan pääsi vastaiskuihin, mutta Irfan Sadikin hyvästä paikasta huolimatta ei saarella lisäosumia nähty. Näin ollen Lahti nappasi liigakauden avausvoittonsa heti toisella kierroksella.