AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

23

(1-0)

Yleisöä 1033

FC Lahti
4-3-3
vko.15 // 15.4.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja FC Lahti päättävät Veikkausliigan viikonlopun kierroksen keskinäisellä kohtaamisellaan sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla.

FC Lahti aloitti kautensa vierasottelulla Vaasassa ja avasi pistetilinsä 0—0-tasapelillä. Lahti ei juuri paikoilla ottelussa juhlinut, mutta samalla lahtelaiset onnistuivat pitämään myös Vaasan Palloseuran pois maalipaikoilta. Lahden ainoat puolittaiset paikat tulivat Marius Könkkölän kautta, kun hän pääsi kolmesti pallon kanssa täyteen vauhtiin ja ampui. Hyvän puolustuspelin päälle on kuitenkin hyvä rakentaa tulevaisuutta.

Tasapeli oli tuloksena myös IFK Mariehamnille avausottelusta. Kotipeli Ilvestä vastaan päättyi lukemin 1-1.

- Oli todella tärkeää, että saimme viimeksi pisteen, mutta minusta olisimme ansainneet vähän enemmänkin, Grönvitt-kapteeni timi Lahti kertaa.

- Syöttöpelimme voi parantua ja samaten se, että pystymme kontrolloimaan pallon paremmin.

Pitkälle vierasreissulle Lahti lähti jo lauantaina. Varmasti sivussa ovat vain Teemu Penninkangas ja Lassi Järvenpää. Muut pelaajat ovat olleet viikolla harjoituksissa. Tuore vahvistus Pablo Andrade puolestaan on jo valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila on iloinen pienen tauon päättymisestä.

– Tällaiset kevätretket ovat kivoja. Olemme valmistautuneet puolitoista viikkoa ja mieli on valoisa, kun pääsemme taas pelaamaan. Meidän pitää parantaa Vepsu-pelistä. Meidän pitää saada hyökkäyspeliimme erilaisia elementtejä. Meidän pitää uskaltaa tehdä niitä asioita, joita olemme käyneet läpi. Tarvitsemme tietynlaista pelirohkeutta.

- Pyrimme jatkamaan hyvää puolustuspeliä, mutta meidän pitää prässätä ja puolustaa myös ylempää. On paljon asioita, jotka vaikuttavat lopputulokseen, mutta me olemme valmistautuneet hyvin ja nyt kohti saarta, Mannila kertoo.

Joukkueet kohtasivat Maarianhaminassa toisensa talven Liigacupissa. Irfan Sadik vei Lahden johtoon. IFK haki tasoitusmaalia riskillä, mutta lopulta Arian Kabashi iski kulmapotkusta loppulukemiksi 2—0.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 53 kertaa. Näistä Lahti on voittanut 22 ja IFK 14. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 78 ja IFK puolestaan 63. Kaksi kautta sitten Lahti haki kaksi 3-0-vierasvoittoa saarelta.

Eväät tasaiselle koitokselle ovat joka tapauksessa olemassa.

- Viimeksi oli kylmä. Nyt pitää vain toivoa, että katsojiakin tulee enemmän, IFK-kapteeni Lahti linjaa.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Sugulle Abdirahman

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 16.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, FC Lahden verkkosivut