AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2023

"Tämä oli hyvää Veikkausliiga-viihdettä" - Mikko Mannila iloitsi FC Lahden noususta voittoon

"Tämä oli hyvää Veikkausliiga-viihdettä" - Mikko Mannila iloitsi FC Lahden noususta voittoon

Mikko Mannila antoi tunnustusta omilleen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti puristi arvokkaat pisteet matkaansa Maarianhaminasta sunnuntaina noustuaan kahdesti takaa tasoihin ja lopulta 3-2-voittoon IFK Mariehamnista.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi, että Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta alkuhetkien jälkeen joukkuetta vaivasi hätäisyys. Mannila nosti esiin sen, että joukkue näytti luonnetta nousemalla kahdesti tasoihin ja lopussa ohi. Päävalmentaja löysi paljon parannettavaa joukkueen pallollisesta pelistä.

– Tämä oli hyvää Veikkausliiga-viihdettä ja maaleja tuli. Käänsimme pelin, joka oli huikea suoritus ja näytimme luonnetta. Tulimme takaa ohi. Aloitimme ihan kivasti ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana loimme uhkaa. Ensimmäisestä jaksosta jäi olo, että meidän pitää parantaa pallollista peliämme. Meillä tuli pallonmenetyksiä liian helposti. Tilanteenvaihdoissa olimme liian kaukana toisistamme. Olimme liian hätäisiä.

- Toisella jaksolla maalit muuttivat pelin luonnetta. Ljubićin yksi huikea torjunta loi uskoa koko joukkueeseen ja me myös paransimme pallollista peliämme. Ei meillä kovin montaa maalipaikkaa ollut, mutta kova taistelu ja pienten marginaalien peli kääntyi meille ja on arvokas, Mannila kertoi.

FC Lahden avausosuman tehnyt Tommi Jäntti kertoi samoin, että joukkue osoitti toisella jaksolla luonnetta. Jäntti myönsi, että ensimmäinen jakso oli lahtelaisilta heikko. Toisella jaksolla puolestaan Lahti kykeni luomaan painetta.

– Varmasti oli jännittävä ottelu katsojille. Olimme ensimmäisellä jaksolla altavastaajia ja olimme häviöllä. Saimme toisen jakson alkuun nopeasti maalin. Vastustaja pääsi vielä johtoon, mutta me emme lannistuneet siitä, vaan laitoimme lisää pökköä pesään. Osoitimme luonnetta ja tulimme tasoihin ja ohi vielä. Tuntuu hyvältä, Jäntti kertoi.

Lisää uutisia