5-3-2
vko.14 // 5.4.2023

SJK piti kauden avauspisteet kotonaan (SJK - FC Haka 2-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Veikkausliiga pyörähti keskiviikkona viimein käyntiin, ja SJK avasi kautensa OmaSp Stadionilla isännöimällä FC Hakaa. Ottelu päättyi SJK:n voittoon lukemin 2–1 (1–0).

Ottelu ehti vanhentua vain minuutin verran, kun SJK teki koko liigakauden ensimmäisen osuman. Asialla oli keskikentän työmies Jake Dunwoody, joka ei ollut todennäköisin avausmaalin tekijä, sillä brittipelaaja ei osunut viime kaudella sarjaotteluissa kertaakaan.

Maali syntyi, kun oikean wingbackin paikalla pelannut Kingsley Ofori nousi laidasta ja antoi tarkan keskityksen boksiin nousseelle Dunwoodylle, joka jatkoi pallon Aatu Hakalan vartioimaan maaliin.

Vahvasti molempiin suuntiin töitä paiskineella Dunwoodylla oli ensimmäisellä jaksolla kaksi muutakin kelpo maalintekopaikkaa. Toisessa paikassaan britti tykitti pallon kaukaa hieman Haka-maalin ohi, ja kolmannen yrityksen pilasi maalivahti Hakala.

Vieraiden paikat jäivät koko iltana vähiin. Avausjaksolla Juan Lescano onnistui ohittamaan SJK-vahti Ovie Ejeherin, mutta seinäjokelaisten onneksi pallo osui tolppaan.

Haka sai kuitenkin pelivälineen Ejeherin selän taakse toisen jakson alkupuolella 53. minuutilla. Lescanon millintarkka keskitys oikealta löysi Ryan Mahutan, joka iski pallon varmuudella sisään. SJK kuitenkin kuittasi reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Oforin toimesta.

Murilo keskitti vasemmalta laidalta, Ofori otti pallon haltuun ja nuori pikakiituri tinttasi pelivälineen tulisesti Hakan puolustajan kautta maalin perukoille. Osuma oli Oforin ensimmäinen Veikkausliigassa. Lisäosumia ei enää nähty, joten täysi pistepotti jäi lakeuksille.