AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

21

(1-0)

Yleisöä 1932

FC Haka
5-3-2
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: SJK-FC Haka

Ennakko: SJK-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliiga alkaa keskiviikkona 5.4. klo 18.00, kun SJK saa OmaSp Stadionilla vastaansa viime kauden yllättäjäjoukkue FC Hakan.

Talven aikana SJK on pelannut niin kansainvälisiä harjoitusotteluita, kuin kohdannut oman sarjan kärkijoukkueisiin laskettavat HJK:n ja KuPS:n. Liigacupissa, pienillä kentillä ja sisähalleissa, kohdattiin naapuriseura VPS, KuPS, AC Oulu, Ilves ja nyt vastaan tuleva FC Haka. Maukkain sulka hattuun oli HJK:n kaataminen vieraskentällä, sillä vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu, ei SJK ole juhlinut voittoa Bolt Areenalla kuin kerran aiemmin. Erinomaisesti sujui myös kova tuplapitkä ottelu Norjan pääsarjajoukkue Tromsø IL:n vieraana, kun SJK haki Norjasta 3-3 tasapelin.

Veikkausliigan sarja-avauksessa vastaan asettuu FC Haka. SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez tiedostaa valkeakoskelaisryhmän vaarallisuuden.

– Haka on hyvin kärsivällinen ja sitkeä joukkue. He pysyvät pelisuunnitelmassa, ja heitä harvoin lyödään isoilla numeroilla, koska he puolustavat tiukasti ja luottavat siihen, että he onnistuvat ainakin kerran maalinteossa. Olemme edellisissä peleissämme heitä vastaan nähneet, miten he tulevat vastahyökkäyksillä. Tiedämme heidän vahvuudet, ja meidän pitää siksi minimoida omat virheet.

- Samalla meidän tulee tehdä kuitenkin niitä asioita missä olemme itse hyviä. Eli dominoida peliä, pitää heidät poissa pallosta ja samalla myös meidän pitää olla erittäin sitkeitä ja pysyä suunnitelmassa, sillä he taatusti tekevät niin. Jos he saavat tilaisuuden, he varmasti käyttävät sen. Meillä on kuitenkin ollut tällä pre-seasonilla otteluita, joissa vastustaja on ollut hyvin samanlainen, ja olemme pärjänneet niissä hyvin, Gómez pohtii.

– Eli kuten sanoin, olemme tehneet kaiken mitä pystymme, ja nyt meidän pitää siirtää osaamisemme kentälle keskiviikkona, sanoo Gómez vielä hymyillen leveästi.

Valkopaidat ovat treenanneet neljä kuukautta hallissa, mutta vihdoin maanantaina Tehtaankenttä kutsui ja joukkue pääsi viimeistelemään kuntoaan auringonvalossa kotikentällä. Päävalmentaja Teemu Tainio, sekä joukkue ovatkin innoissaan, kun sarja vihdoin pitkän odotuksen jälkeen pyörähtää käyntiin.

– Hyvillä fiiliksillä, kun sarja alkaa. Kyllä sen pelaajista huomaa, että kausi on ovella ja ovat intoa täynnä!

Haka viimeisteli kuntoaan viime viikolla FC Lahden vieraana, jolloin tuloksena oli maaliton 0-0 -tasapeli. Päävalmentaja oli kenraaliharjoitukseen pääosin tyytyväinen.

– Maaleja lukuunottamatta Lahti -peli oli erinomainen ja varsinkin eka puoliaika luotiin hyviä paikkoja. Saisi pallot alkaa sinne verkkoihinkin menemään. Olen kyllä tosi luottavainen, että niin tulee myös tapahtumaan.

Keskiviikon kokoonpanon suhteen Tainio pysyy vielä hivenen arvoituksellisena, sillä kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa, mutta myös valoa tunnelin päässä koko kevään jatkuneisiin haasteisiin liittyen.

– Joukkueen tilanne on ok. Siellä on vähän sairastelua ollut ja tuntuu, että sitä on liikkeellä vähän joka paikassa.

Tainion mukaan poissa olleet Logan Rogerson, Kristian Yli-Hietanen, Oliver Whyte ja Mehdi Boukassi ovat treenanneet joukkueen mukana, mikä luonnollisesti ilahduttaa päävalmentajaa.

– Siinä mielessä ollaan parempaan suuntaan menossa, kun sairastupa tyhjenee.

Sarja-avauksen lähestyessä SJK:lta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Matias Vainiopää alkaa olla lähempänä pelikuntoa, mutta on toistaiseksi ainoa varma sivussa oleva pelaaja keskiviikkona. Jere Streng joutui tulemaan kenraaliharjoituksena palvelleesta KuPS-ottelusta sivuun loukkaantumisen vuoksi, mutta näillä näkymin vamma ei ole vakava, ja hänen pitäisi olla mukana normaalisti.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Kyllönen Aapo

SJK-FC Haka keskiviikkona 5.4. kello 18.00 OmaSP Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut