AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2023

SJK:n Gomez tiedostaa FC Hakan aseet – ”Meidän pitää minimoida omat virheet”

SJK:n Gomez tiedostaa FC Hakan aseet – ”Meidän pitää minimoida omat virheet”

Haka ja SJK iskivät yhteen jo Liigacupissa. (Kuva: Jussi Rämä)

Viime kaudella SJK ja FC Haka kävivät kiivaita ja tasaisia taisteluita keskenään. Joukkueiden avauskohtaamisesta onkin odotettavissa erittäin mielenkiintoinen.

SJK:n tilanne kauteen lähdettäessä on hyvä. Joukkue oli koossa jo aikaisessa vaiheessa ja päävalmentaja Joaquin Gomez on ollut tyytyväinen joukkueen talvikauteen.

– Pelaajista on pidetty ohjelmanmukaisesti huolta, ja pidämme huolta heidän kuormituksestansa. He ovatkin ottaneet kaiken hienosti vastaan ja tehneet kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Peli on heille palkinto. Pre-season on mennyt hyvin, ja kaikki ovat Matiasta (Vainionpää) lukuun ottamatta kunnossa. Ja hänkin on tekemässä jo paluuta. Eli kuten sanoin, olemme nyt erittäin hyvässä tilanteessa ja valmiita aloittamaan kauden. Onkin mahtava nähdä kannattajat ja päästä nauttimaan heidän kanssaan taas yhdessä, Gomez toteaa SJK:n sivuilla.

Kauden avausottelussaan seinäjokiset saavat vastaansa viime kaudella neljänneksi sijoittuneen, ja Eurolopputurnauksen voittaneen, FC Hakan. Joukkueet iskivät yhteen myös talven Liigacupissa, jolloin Haka oli niukasti vahvempi 2-1. Gomezilla onkin hyvin tiedossa koskilaisten vahvuudet.

– Haka on hyvin kärsivällinen ja sitkeä joukkue. He pysyvät pelisuunnitelmassa, ja heitä harvoin lyödään isoilla numeroilla, koska he puolustavat tiukasti ja luottavat siihen, että he onnistuvat ainakin kerran maalinteossa.

- Olemme edellisissä peleissämme heitä vastaan nähneet, miten he tulevat vastahyökkäyksillä. Tiedämme heidän vahvuudet, ja meidän pitää siksi minimoida omat virheet. Samalla meidän tulee tehdä kuitenkin niitä asioita missä olemme itse hyviä. Eli dominoida peliä, pitää heidät poissa pallosta ja samalla myös meidän pitää olla erittäin sitkeitä ja pysyä suunnitelmassa, sillä he taatusti tekevät niin. Jos he saavat tilaisuuden, he varmasti käyttävät sen. Meillä on kuitenkin ollut tällä pre-seasonilla otteluita, joissa vastustaja on ollut hyvin samanlainen, ja olemme pärjänneet niissä hyvin, Gómez pohtii.

SJK-FC Haka keskiviikkona 5.4. kello 18.00 OmaSP Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia