AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3
#14 Popovitch

12

(1-1)

Yleisöä 1638

FC Inter
5-4-1
#9 Smith #21 Tamminen
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

KuPS ja FC Inter aloittavat kautensa iskemällä yhteen Väre Areenalla keskiviikkona.

Joukkueet lähtevät kauden avaukseen mielenkiintoisista lähtökohdista. FC Inter on kokenut jälleen suuria muutoksia viime kaudesta: päävalmentaja on vaihtunut ja pelaajistossa on nähty muutoksia. Liigacupissa nähtiin kuitenkin muutoksista huolimatta vahvaa tekemistä ja turkulaiset etenivät aina välieriin saakka.

Kuopion Palloseuran muutokset ovat olleet myös ihmisten huulilla. Suurimpana uutisena varmasti oli päävalmentajan vaihtuminen, kun Pasi Tuutti nappasi joukkueen vastuulleen. Pelaajalistassa on myös nähty muutoksia ja varsinkin puolustuksen johtavissa pelaajissa on nähty vaihtuvuutta. Muutoksista huolimatta KuPS eteni Liigacupissa välieriin asti, jossa kaatui HJK:lle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti lähtee otteluun luottavaisin mielin.

- Uskon, että Inter tulee jatkamaan sitä samaa mitä se on talvikaudella ollut, että se on aggressiivinen, puolustaa eteenpäin ja haluaa hyökätä nopeasti vastaan. Uskon, että he tuelvat löytämään sitä omaa peli-identeettiään edelleen. Nähdään varmasti vauhdikas peli, ennakoi KuPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti KuPS:n YouTube-kanavan haastattelussa.

- Alku on aina hyvä sarjassa ja me lähdemme tavoittelemaan sitä hyvää alkua. Tästä saa sen kolme pistettä niin kuin muistakin, mutta kyllä me haluamme aloittaa vahvasti, Tuutti jatkaa.

Interin perinteisen Annelin pokaalin viime kaudella voittanut Matias Tamminen kertoo joukkueen olevan valmis kevään haasteisiin.

– Jengi on todellakin valmiina kauteen, kaikki ovat hyvässä juoksukunnossa, taktiset asiat on hiottu kuntoon ja kaikilla on nälkää viedä joukkue meidän asettamiin tavoitteisiin, Tamminen povaa ja kertoo joukkueen kesken sovitun tavoitteen pysyvän pukukopin seinien sisällä.

Hän kunnioittaa keskiviikon vastustajaa ja on seurannut joukkueen pelaajaliikehdintää.

– KuPS on varmasti tosi kova vastustaja vähän heikosta preseasonista huolimatta. Se on tehnyt myös kovia hankintoja viimeisen viikon sisällä. On hyvä, että päästään heti mittaamaan tasomme kärkipään jengiä vastaan ja taistelemaan isoista pisteistä, Inter-kärki ennakoi.

Tammisen mainitsemia tuoreita hankintoja ovat muun muassa ulkomaan pelikentiltä jälleen Kuopioon palannut Urho Nissilä sekä puolustaja Collins Sichenje Ruotsin suurseura AIK:sta. Aiemmin keltamustien riveihin on liittynyt muutaman muun ulkomaalaisvahvistuksen lisäksi Huuhkajissakin aikoinaan esiintynyt Jasse Tuominen, joten mielenkiintoisia pelaajia löytyy myös vastustajan leiristä.

Kun peli vislataan käyntiin, niin nimet kokoonpanolistoissa jäävät taka-alalle. On tekojen aika.

– Olemme valmiita huomiseen niin taktisesti kuin henkisesti. Lähdetään nappaamaan kauden eka voitto ja hyvä alku kaudelle, Tamminen julistaa.

Hän kertoo loppuun vielä Interin taistelusuunnitelman pitkälle vieraskiertueelle.

– Meillä ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin lähteä peli kerrallaan voittamaan ekoja vierasotteluja. Mitään pistetavotetta vieraskiertueelle ei olla asetettu, mutta kaikki tietää että meillä riittää taso voittamaan mikä jengi tahansa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Haapakoski Miikka

KuPS-FC Inter keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Väre Areenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut