5-4-1
vko.14 // 6.4.2023

Inter haki pisteet Kuopiosta (KuPS - FC Inter 1-2)

Kuva: KuPS

Veikkausliigakausi alkoi Kuopiossa KuPS:n ja FC Interin kohtaamisella. Pisteet matkasivat Turkuun lukemin 1-2.

Interin Darren Smith avasi ottelun maalihanat pelin 12. minuutilla. Hän pääsi iskemään pallon tyhjään maaliin, kun Timo Stavitski tarjoili kärkimiehelle omasta läpiajosta niin sanotusti toiseen aaltoon. Stavitskin vapautti läpiajoon puolestaan Petteri Forsell, joka näki KuPS:n puolustuslinjan olevan haavoittuvaisen korkealla.

KuPS toi pelin tasoihin muutama minuutti ennen taukoa. Inter-puolustuksen purkupallo epäonnistui omalta kantilta pahoin, sillä Anton Popovitch pääsi ampumaan täydelliseen vastapalloon. Select suuntautui voimalla vasempaan yläkulmaan. Popovitch oli kalibroinut laukaustaan jo pari kertaa aiemmin.

Mitään muita maalipaikkoja muistuttavia tilanteita kummallakaan joukkueella ei ensimmäisellä jaksolla ollut. Pelin kuva oli se, että KuPS piti palloa enemmän ja Inter tarkkaili mahdollisuuksia nopeisiin vastaskuihin.

Toisella jaksolla peli selvästi aukesi tunnin tahkoamisen jälkeen. Vaihdosta Interiltä sisään tulleet Arlind Sejdiu ja Matias Tamminen toivat säpinää vierasjoukkueen hyökkäykseen. Inter lähenteli lyhyen aikavälin sisään kolmesti satavuotisjuhlakauttaan viettävän KuPS:n maalia. Smith pääsi kertaalleen puhtaaseen läpiajoon, Tommi Jyry ampui läheltä kohti etualakulmaa ja Tamminen lähenteli maalia pääpuskullaan, mutta Johannes Kreidl piti kotijoukkueen mukana pelissä.

73. minuutilla nähtiin ottelun voittomaali, kun Tamminen onnistui pitemmän hyökkäyksen päätteeksi. Hänen hankala pomppukutinsa löysi taka-alakulman Smithin ja Jyryn esityön perään.

KuPS ei saanut kovin pelottavaa kiriä aikaiseksi. Pari komeaa torjuntaa Eetu Huuhtanen maalillaan esitti, kun KuPS haki osumia kaukolaukauksilla. Inter nappasi näin ollen tärkeän voiton heti kauden alkuun ja katkaisi keltamustien 25 ottelua kestäneen tappiottomien kotiotteluiden putken Veikkausliigassa.