AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#37 Atom #9 Radulovic Samoukovic

20

(1-0)

Yleisöä 6125

FC Honka
4-3-3
vko.14 // 5.4.2023

HJK otti Metroderbyssä voiton (HJK-FC Honka 2-0)

HJK otti Metroderbyssä voiton (HJK-FC Honka 2-0)

Bojan Radulovic avasi maalitilinsä heti avausottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK käynnisti Veikkausliiga-kautensa ehjällä ja tasapainoisella esityksellä, kun FC Honka kaatui lukemin 2–0. Alku oli suhteellisen tasainen, mutta ottelun edetessä peli kääntyi yhä selvemmin Klubille, joka hallitsi tilanteita sekä pallollisena että pallottomana.

Yksi ottelun hahmoista oli laajalla säteellä töitä paiskinut ja avausmaalin viimeistellyt Atom. Myös Topi Keskinen ja Bojan Radulovic olivat sähäkässä vireessä, ja duo piti Honka-puolustuksen jatkuvasti varpaillaan. Nollapelin pelannut Jesse Öst ei joutunut pallosateen kohteeksi, mutta mies torjui vakuuttavasti Hongan harvat tilanteet.

Veikkausliiga-kausi käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. Molemmat joukkueet vaikuttivat tutustuvan toisiinsa, eikä erityistä vauhtia tai vaarallisia tilanteita nähty ensimmäisen vartin aikana.

Hongan Edmund Arko-Mensah oli viime kauden keskinäisten otteluiden tapaan liukas pideltävä omalla laidallaan, ja espoolaisten hyökkäykset rakentuivat pitkälti hänen kauttaan. Ghanalainen vastasi ottelun ensimmäisestä laukauksesta, mutta Jesse Öst torjui helposti.

Klubi joutui tekemään pelaajavaihdon jo 19. minuutilla, kun Anthony Olusanya jäi kentän pintaan pitelemään reittään. Olusanyan tilalle juoksi alkukauden komeetta, Mikkelistä Töölöön siirtynyt Topi Keskinen.

Hongan vaarallisin tilanne syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Jerry Voutilainen tarjoili Arko-Mensahille tuhannen taalan paikan. Öst oli jo ulkona tilanteesta, mutta Pyry Soiri oli mies paikallaan ja blokkasi laukauksen.

Melko seesteisen puolituntisen jälkeen Klubi sai hyökkäyspeliään paremmin rullaamaan. Keskisen vaihto toi hurjan määrän energiaa sinivalkoisten vasemmalle laidalle, ja nuorukainen tekikin mainion esityön ottelun avausmaaliin. Matala poikittaissyöttö tavoitti Atomin, joka jatkoi pelivälineen noin seitsemästä metristä vasempaan nurkkaan.

Atom oli ehdottomasti yksi ensimmäisen jakson näkyvimpiä hahmoja, ja japanilainen oli mukana rakentelemassa Klubin seuraavaa loistotilannetta. Tällä kertaa maalintekoa pääsi yrittämään Kai Meriluoto, mutta Maksim Rudakov onnistui peittämään lähietäisyydeltä tulleen kudin.

Klubi oli lähellä iskeä tilannetta seuranneesta kulmapotkusta. Atom oli unohtunut vapaaksi pilkun ja vitosen alueen välimaastoon, mutta pusku paraatipaikalta karkasi liian leveäksi.

Klubin parantunut peli-ilme koheni entisestään heti toisen jakson alussa. Soirin ja kapteeni Miro Tenhon yritykset eivät vielä päätyneet maaliverkkoon, mutta Bojan Radulovic oli Hongalle liikaa. Espanjalaiskärki puski upeasti Jukka Raitalan toimittaman kulmapotkun ohi Rudakovin 54. minuutilla.

Hongan toisen jakson hetki osui heti Radulovicin maalia seuranneille minuuteille, mutta sekä Lucas Kaufmann että Matias Rale joutuivat toteamaan HJK-vahti Östin ohittamattomaksi.

Keskinen oli mahdoton pideltävä Honka-puolustukselle, ja espoolaiset joutuivat rikkomaan Mikkelin pikakiituria jatkuvasti. Yksi Keskisen hankkimista erikoistilanteista oli päätyä Honka-maalin ylänurkkaan, mutta Rudakov venyi Atomin fantastisen vedon tielle.

Toinen puolisko eteni HJK:n lähes täydellisessä komennossa, eikä Hongalla ollut enää käytännössä ollenkaan maalipaikkoja. Klubikin vaikutti tyytyvän hyvin kahden maalin johtoasemaan, vaikkakin Keskisellä sekä Radulovicilla oli vielä saumat lisätä johtoa.