AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n ja FC Hongan kausi starttaa nyt kolmatta vuotta putkeen Metroderbyksi ristityllä kamppailulla. Ottelu on myös kauden ensimmäinen YLE:n televisioima ottelu.

HJK lähtee keskiviikon otteluun tuoreena Liigacup-mestarina, kun AC Oulu kaatui lauantaina pelatussa finaalissa lukemin 2–1. FC Honka puolestaan kohtasi torstaina harjoituskautensa viimeisessä, maalittomaan tasapeliin päättyneessä, ottelussa IFK Mariehamnin. HJK ja Honka ottivat mittaa toisistaan kuluvana vuonna jo kertaalleen – helmikuisessa Liigacupin lohkovaiheen ottelussa, joka päättyi Klubin selvään 4–0-kotivoittoon.

– Siinä (Liigacup-ottelussa) oli paljon sellaisia tekijöitä, jotka vaikuttivat pelin kulkuun – esimerkiksi lumisade. Olen täysin varma, että Honka ei tyydy tuollaiseen tulokseen liigassa, vaan he tulevat aivan eri fiiliksellä ja draivilla meitä vastaan, ennakoi HJK:n hyökkääjä Kai Meriluoto seuran sivuilla.

HJK:n pelaajatilanne on ottanut taas askeleen parempaan suuntaan. Viikonloppuna huilannut Kai Meriluoto on jälleen valmennuksen käytettävissä, ja Miska Ylitolva teki tiistaina paluun joukkueharjoituksiin. Myös Valtteri Moren ja Aleksi Paananen ovat olleet täydessä harjoitusvahvuudessa. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Kevin Kouassivi-Benissan, Roope Riski ja Aapo Halme.

Viime vuonna Liigacupin mestaruutta juhlineen Hongan kilpailu ei mennyt tänä vuonna tuloksellisesti aivan nappiin. Lohkovaihe toi yhden voiton FC Lahdesta, kaksi tasapeliä KTP:tä ja IFK Mariehamnia vastaan, sekä tappiot FC Interille ja HJK:lle.

Vuoden 2023 aikana pelaamastaan seitsemästä harjoitusottelusta Honka on napannut pääosin hyviä tuloksia. Se on voittanut neljä (PK-35, Paide Linnameeskond, Kristiansund BK ja Grorud IL) ja tasapeleihin ovat päättyneet loput kolme (Bryne FK, Hammarby IF ja IFK Mariehamn).

– Hyvät ja luottavaiset tunnelmat kauden avausottelun alla. Parannamme viikko viikolta ja joukkue on hyvässä kunnossa. Tärkeintä keskiviikkona on, että pelaamme hyvää jalkapalloa ilman pelkoa, luotamme toisiimme ja olemme joukkue. Meidän täytyy olla parhaimmillamme kaataaksemme HJK:n, toisen kautensa Espoossa aloittava, keskikentän Kevin Jansen summaa espoolaisten sivuilla.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Pesonen Miika

HJK-FC Honka keskiviikkona 5.4. kello 18.15 Bolt Arenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. YLE TV2 näyttää ottelun myös suorana lähetyksenä.

Lähde: HJK:n ja FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia