AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2023

Toni Koskela: ”Kiva aloittaa kausi voitolla”

Toni Koskela: ”Kiva aloittaa kausi voitolla”

HJK juhli kauden avausvoittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK käynnisti Veikkausliiga-kautensa ehjällä ja tasapainoisella esityksellä, kun FC Honka kaatui Metroderbyssä lukemin 2–0. Alku oli suhteellisen tasainen, mutta ottelun edetessä peli kääntyi yhä selvemmin Klubille, joka hallitsi tilanteita sekä pallollisena että pallottomana.

Honka onnistui omassa pelisuunnitelmassaan ensimmäisen 30-minuuttisen ajan, mutta Pyry Soiri onnistui peittämään vierailijoiden parhaan maalipaikan. Sen jälkeen kontrolli siirtyi Klubille, ja Atom vei isännät johtoon Topi Keskisen loistavasta esityöstä.

– Alku oli hidas. Osittain se johtui siitä, että reagoimme kaikkeen hieman hitaasti ja osittain siitä, että Honka toi paljon pelaajia pallon alle ja sivuille, mikä teki prässäämisestä haastavaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela HJK:n sivuilla.

– Muutimme muotoamme jo ensimmäisen jakson aikana, ja prässimme alkoi toimimaan. Saimme pelin kontrolliimme, ja Atomin maali oli tietysti tärkeä – kuten myös Pyryn (Soiri) blokkaus Hongan nopeassa hyökkäyksessä.

Mainiosti pelannut Bojan Radulovic tuplasi Klubin johdon Jukka Raitalan antamasta kulmapotkusta, ja HJK puolusti johtoasemansa tyylikkäästi loppuun saakka.

- Toinen jakso oli mielestäni erittäin vahva, etenkin ensimmäiset 30 minuuttia. Johtoasemassa täytyy tietysti välillä puolustaa, kun vastustaja laittaa kaiken peliin. Hoidimme sen kuitenkin jotain yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan hyvä matsi, ja kiva aloittaa kausi voitolla, iloitsi Koskela.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 15. huhtikuuta, kun joukkue matkustaa VPS:n vieraaksi Vaasaan. Seuraava kotiottelu on luvassa keskiviikkona 19. huhtikuuta, niin ikään VPS:ää vastaan.

Lisää uutisia