AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
3-5-2

01

(0-0)

Yleisöä 1091

VPS
3-4-3
#9 Jääskä
vko.42 // 21.10.2022

Ennakko: AC Oulu - VPS

Ennakko: AC Oulu - VPS

Kuva: Iitu Lehtonen

Lauantain ottelussa on kovat panokset. Voittaja etenee kaksiosaiseen Eurolopputurnauksen finaaliin kamppailemaan FC Hakan kanssa UEFA:n Konferenssiliigan karsintapaikasta.

Veikkausliigan seitsemänneksi sijoittunut AC Oulu hävisi kaksi viimeistä loppusarjan ottelua, mutta joukkue pääsi takaisin voittojen tielle aikaisemmin tällä viikolla Eurolopputurnauksen ensimmäisessä ottelussa, kun se kaatoi vieraissa SJK:n numeroin 1–0. AC Oulun avainpelaajia ovat viime otteluiden aikana olleet esimerkiksi sveitsiläiskeskikenttä Magnus Breitenmoser, suurlupaus Otso Liimatta, hyvän määrän maaleja viime aikoina iskenyt Rasmus Karjalainen sekä joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Michael López.

Keskinäiset kamppailut AC Oulun kanssa ovat menneet tällä kaudella selvästi VPS:lle. Heti kauden alussa joukkueet kohtasivat Vaasassa, jolloin peli päättyi 2–2 tasapeliin, mutta tämän jälkeen VPS kuitenkin päihitti oululaiset vieraissa murskalukemin 6–0. Viimeisin ottelu näiden joukkueiden välillä pelattiin vain kaksi viikkoa sitten, kun VPS oli kotonaan vahvempi numeroin 2–1.

- Oulu on ollut mieluisa vastus tänä vuonna ja olemme pärjänneet hyvin heitä vastaan. Mutta katsotaan, Oulu on nyt koko ajan vähän punonut uusia juonia. He tulivat SJK:ta vastaan ihan erilaisella ryhmityksellä ja pelitavalla kuin oikeastaan koko kaudella, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte on luottavaisena, vaikka myöntää VPS:n olleen hankala vastus tällä kaudella.

- VPS on ollut meille vaikea vastustaja, fakta on, että meillä on ollut paljon vaikeuksia heitä vastaan. VPS on erittäin kookas joukkue ja se on minusta liigan paras joukkue erikoistilanteissa, Duarte sanoo.

- Nyt meillä on mahdollisuus parantaa. Olen kuitenkin hyvin optimistinen, edellinen ottelu oli meiltä erittäin hyvä.

Myös pelaajiston asenne miellyttää Duartea.

- Pelaajat olivat hyvin rauhallisia keskiviikon voiton jälkeen - ei mitään suurta juhlintaa - ja uskon, että he siirsivät suoraan katseet seuraavaan otteluun. Tärkeintä oli kaikkineen aloittaa palautuminen heti ja siihen olemme keskittyneet nyt pari päivää.

- Miksei kukaan jättäisi tulematta Raattiin lauantaina, tämä on ehkä isoin ottelu seuralle koskaan ja hieno mahdollisuus nauttia suomalaisesta huippujalkapallosta.

VPS on ollut hurjassa vireessä viime aikoina. Jatkosarjassa VPS ei hävinnyt otteluakaan ja aikaisemmin tällä viikolla joukkue otti erittäin vakuuttavan 5–1 voiton FC Interistä Eurolopputurnauksen ensimmäisessä ottelussa. Maalinteosta vastasivat Samu Alanko, Kalle Multanen, Roni Hudd ja Miika Niemi. Tämän lisäksi maininnan ansaitsee myös Tyler Reid, joka oli alustamassa kolmea näistä maaleista.

- Olimme tehokkaita, eikä siinä montaa paikkaa hukattu. Laitoimme kovalla prosentilla palloja maaliin, mutta ennen kaikkea se oli tosi ehjä ja hyvä puolustussuoritus koko joukkueelta, Nuorela kommentoi keskiviikkoista voittoa.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Munukka Antti

AC Oulu – VPS lauantaina 22.10. kello 17:00 Raatin stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, VPS:n verkkosivut