AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2022

"Nämä ovat hienoja kokemuksia" - AC Oulun Jere Kallinen uskoo VPS:n kaatuvan lauantaina

"Nämä ovat hienoja kokemuksia" - AC Oulun Jere Kallinen uskoo VPS:n kaatuvan lauantaina

Eurolopputurnaus saa kehuja Jere Kalliselta. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oululla on paljon pelissä lauantaina Eurolopputurnauksen toisella kierroksella, mutta hyvin eri tavalla kuin vuosi sitten kovien panosten otteluissa.

AC Oulun keskikenttäpelaaja Jere Kallinen muistaa hyvin viime kauden huipennuksen tunnelmat: Veikkausliigan karsinta RoPS:aa vastaan oli uran stressaavin kiirastuli.

- Rehellisesti voin sanoa, että ne RoPS-pelit todella jännittivät. Häviöllä olisimme menneet Ykköseen, Kallinen muistuttaa Kalevassa

Tänä syksynä asetelma kääntyi ylösalaisin. AC Oulun kausi on ollut plusmerkkinen jo nyt ja Eurolopputurnauksessa on vielä tarjolla paikka UEFA:n Konferenssiliigan karsintoihin.

Nyt ilmapiiri on vapautunut ja Laivastonsinisillä vain voitettavaa. Voittamalla VPS:n AC Oulu etenisi eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin Hakaa vastaan.

- Ainakin minä tykkään tästä järjestelmästä. Otteluita tulee tiuhaan tahtiin ja jokaisessa kamppailussa on kunnon panos pudotuspelihengessä. Fiilis on aivan eri kuin liigaotteluissa. Nämä ovat hienoja kokemuksia varsinkin meille nuorille, 20-vuotias Kallinen painottaa.

- Nyt ei jännitä yhtään.

Lauantain peli VPS:aa vastaan on AC Oululle uusi testi. Tämän kauden otteluissa vaasalaisjoukkuetta vastaan AC Oulu on jäänyt pahasti telineisiin.

- Niin, emme ole voittaneet Vepsua kertaakaan. Heillä on joukkueessa isokokoisia pelaajia, keskityksiä tulee paljon. Meidän pitää olla ilmatilassa vahva ja hoitaa erikoistilanteet tarkasti, Kallinen pohjustaa.

- Kun pystymme siihen ja pelaamme pallollisena tasollamme, voitamme varmasti.

AC Oulu – VPS lauantaina 22.10. kello 17:00 Raatin stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia