AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2022

​AC Oulun Rasmus Karjalainen iloitsee kotikenttäedusta VPS:aa vastaan

​AC Oulun Rasmus Karjalainen iloitsee kotikenttäedusta VPS:aa vastaan

"Rasse" on ollut kovassa maalivireessä. (Kuva: Elias Mustonen)

AC Oulu kohtaa lauantaina kotikentällään Raatin Stadionilla Vaasan VPS:n Eurolopputurnauksen toisella kierroksella.

Kotiedun merkitystä ei Laivastonsinisten leirissä väheksytä lainkaan.

- Koti on aina koti. Luonnonnurmi ei ehkä välttämättä ole enää niin hyvässä kunnossa, niin se tuo oman elementtinsä mukaan. Silti hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä, kertoo AC Oulun hyökkääjä Rasmus Karjalainen.

- Peli tulee aika nopeasti ja valmistautumiseen ei jää hirveästi aikaa. Ihan ensin palaudutaan viime pelistä. Toki valmentajat ovat jo aloittaneet käymään VPS:aa läpi. Karjalainen lisää.

Syntyperäinen oululainen uskoo omiensa peliin ennen kauden tärkeintä ottelua. Yhdeksi AC Oulun vahvuuksista Karjalainen kertoo vastustajien vahvuuksien eliminoinnin.

Oululaiset selvittivät tiensä toiselle kierrokselle voittamalla SJK:n vieraissa Seinäjoella 0–1. Karjalainen teki ottelun ainoaksi jääneen maalin.

- Peli oli taktisesti hyvä ja oltiin selvästi parempi joukkue. Peli olisi voinut päättyä paljon suurempilukuisesti. Samalla formilla jatketaan VPS:aa vastaan lauantaina, toteaa Karjalainen.

Hyvässä vireessä oleva hyökkääjä on tyytyväinen kuluneeseen kauteen ja kertoo taas nauttivansa pelaamisesta. Viimeiseen kymmeneen otteluun on Karjalainen tehnyt seitsemän maalia.

26-vuotias Karjalainen siirtyi tänä kesänä AC Ouluun Ruotsin pääsarjan Helsingborgista, jossa Karjalaisen peliaika jäi vähille. Kokemusta ulkomailta häneltä löytyy myös Ruotsin Örebrosta ja Hollannin pääsarjan Sittardista.

- Kovissa liigoissa oppi paljon elämästä ja jalkapallosta. Nyt olen paljon valmiimpi lähtemään ulkomaille ja se on selvä tavoite niin minulla kuin seurallakin. Se edellyttää, että hyvä vire säilyy, kertoo Karjalainen.

AC Oulu – VPS lauantaina 22.10. kello 17:00 Raatin stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia