AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1354

FC Haka
5-2-3
vko.39 // 27.9.2022

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter aloittaa ja päättää Veikkausliigan syksyn Mestaruussarjan kotikentällään. Ennen kolmea vierasottelua Inter kohtaa Mestaruussarjan alkajaisiksi keskiviikkona FC Hakan,

Valkopaidat ovat tällä hetkellä neljännellä sijalla, neljä pistettä kolmantena majailevaa FC Honkaa perässä. Keskiviikon vastustaja Inter löytyy taas yhtä pykälää Hakaa alempaa viidentenä ja koossa turkulaisilla on viisi pistettä koskilaisia vähemmän. On siis selvää, että ottelussa haetaan asetelmia koko loppusarjaa silmällä pitäen, eivätkä turkulaiset varmasti halua päästää valkopaitoja liian pitkälle karkumatkalle.

Ramiro Muñoz on Interissä vetovastuussa loppukauden, joten tietynlainen uusi aikakausi alkaa keskiviikkona. Kaikkia pelitaktisia asioita ei ole voinut muuttaa yhden maajoukkuetauon aikana. Pientä virittelyä on kuitenkin tehty kurssin kääntämiseksi.

– Pelillisten asioiden muuttamisen sijaan luvassa on asioiden kehittämistä. Nyt jokainen pelaaja tietää, mitä haluan heiltä hyökätessä tai puolustaessa. Huomenna näemme tämän päivityksen ja olen varma, että se tulee toimimaan, 28-vuotias espanjalainen toteaa.

Vaikka valmentaja Interissä onkin vaihtunut, niin Haka-luotsi Teemu Tainio painottaa, että samat pelaajat siellä kuitenkin ovat edelleen pelaamassa ja nostaa esiin erityisesti yhden nimen.

– Se vaikeuttaa tietyllä tapaa meidän valmistautumista. Aina kun uus valmentaja tulee, niin jotakin vaihtuu. Mutta samoja pelaajia siellä on ja tämä on jo neljäs kerta, kun kohdataan Inter kilpailullisissa peleissä, niin alkaa olemaan aika tuttuja joukkueet toisilleen.

– Tiedetään kyllä joukkueen vaarallisuudet ja Forsell näytti viimeksi täällä (Tehtiksellä), että kauheasti ei kannata hänelle laukaisupaikkoja antaa.

Sille ei ole yhtä pelillistä syytä, että turkulaisten peli on ajoittain sakannut.

– Mielestäni kummassakin kenttäpäädyssä meidän on syytä olla enemmän sitä, mitä oikeasti olemme. Aiomme näyttää sen nyt, mikä jäi viime peleissä meiltä puuttumaan.

Mikä onkaan Muñozin viesti pelaajille ennen tärkeää ottelua.

– Ei ole muita pelejä kuin tämä. Kaikki katseemme ovat Hakassa. Aiomme pelata pelin kerrallaan ja ainoa tavoitteemme on voittaa Haka.

Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä koskilaiset ovat yksi kauden yllättäjistä. He lähtevät Mestaruussarjaan sijalta neljä, kun Inter puolestaan aloittaa ajojahdin sijalta viisi. Joukkueiden välillä on piste-eroa viisi pistettä. Runkosarjan kaksi keskinäistä kohtaamista menivät kumpikin Hakan nimiin. Huhtikuussa lopputulos oli 2-0 ja heinäkuussa 3-2.

Haka pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä joukkue on voinut pitää lähes kolmeviikkoisen ottelutauon aluksi lyhyen loman, mikä oli niin fyysisesti, kuin henkisestikin tarpeen. Lisäksi terveystilanne on erinomainen, sillä vain pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on sivussa.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Mäkinen Kalle

FC Inter - FC Haka Veritas Stadionilla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut