AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1354

FC Haka
5-2-3
vko.39 // 28.9.2022

FC Hakalle tärkeät pisteet Turusta (FC Inter-FC Haka 0-1)

FC Hakalle tärkeät pisteet Turusta (FC Inter-FC Haka 0-1)

Lee Erwin oli jälleen Hakan sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ilmoittautui entistä vahvemmin mukaan mitalitaisteluun, kun se voitti FC Interin vieraskentällä 1-0 (0-0).

Haka oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli ja pyrki myös maltilla pitämään palloa. Kuudesta kulmasta ja viidestä maalintekoyrityksestä huolimatta eivät koskilaiset onnistuneet palloa verkkoihin toimittamaan. Mutta eipä maalinteossa onnistunut myöskään kotijoukkue, joten tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 -tilanteessa.

Toinen jakso jatkui maalittomana, kunnes Haka, tarkemmin Luiyi de Lucas, onnistui toimittamaan pallon verkkoihin ottelun 55. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Valitettavasti Janne-Pekka Laineen nostoon ensimmäisenä ennättänyt Lee Erwin oli ehtinyt paitsioon ennen, kuin Laine lähetti vapaapotkun liikkeelle ja näin maalia ei hyväksytty.

62. minuutilla oli Interin vuoro hätyytellä valkopaitojen maalia ehkäpä ottelun parhaalla maalintekotilanteellaan. Matias Tamminen pääsi kuin varkain nokikkain Aatu Hakalan kanssa, mutta Hakala vei vastaantulollaan pidemmän korren tässä kaksinkamppailussa.

Interillä oli tovin vielä tämänkin jälkeen vahva vaihe ja palloa pelattiin hetkellisesti pääasiassa Hakan päädyssä. Puolustuspeli kuitenkin toimi mallikkaasti, eikä kotijoukkue päässyt ohittamaan Haka-maalissa pelannutta Hakalaa.

Avausmaalista, ja samalla ottelun voittomaalista, vastasi lopulta Haka ottelun 69. minuutilla. Asialla oli tuttu kaksikko, eli Lee Erwin ja Logan Rogerson, joista jälkimmäinen tarjoili paikan, mistä skottihyökkääjä pääsi vapaasti laukomaan kauden 15 osumansa. Tulinen laukaus noin 20 metristä otti pienen kimmokkeen Ruxin jalasta ja painui tämän jälkeen vastustamattomasti takanurkkaan yli hölmistyneen Viitalan.

Voitolla Haka nousi vain pisteen päähän kolmantena majailevasta FC Hongasta. Ottelun vähemmän pelanneet espoolaiset pelaavat oman ottelunsa vasta torstaina ja vastassa vieraskentällä on Helsingin Jalkapalloklubi.