AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

31

(2-0)

Yleisöä 3074

KuPS
4-3-3
vko.39 // 28.9.2022

SJK:n vahva kotivire sai jatkoa (SJK-KuPS 3-1)

SJK:n vahva kotivire sai jatkoa (SJK-KuPS 3-1)

Jake Jervis oli tehokkaana. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n loistava kotisaldo sai jatkoa, kun Veikkausliigan mestaruuskamppailussa oleva KuPS kaatui OmaSp Stadionilla 3-1 numeroin.

Maalinteon ottelussa aloitti KuPS, mutta heidän harmikseen omaan päähän. SJK prässäsi ensin pallon KuPS:lta heidän omalta puoliskoltansa ja sai hyvän puolen vaihdon oikeaan laitaan Jake Dunwoodylle, joka haki keskityksellä takatolpalla ollutta Jake Jervisia. Pallo ei kuitenkaan tullut Jervisille asti, vaan syötön katkaisi KuPS-puolustaja Paulo Ricardo. Pallo meni kuitenkin hänen jalastaan omaan maaliin.

SJK jatkoi pelissä hyvin, vaikka KuPS saikin useamman kulmatilanteen. Niistä ei ollut vaaraa SJK:n puolustuksella, vaan se sai nopeita vastahyökkäyksiä useampaan kertaan. Parhaat näistä päättyi Jervisin ja Diego Rojasin vetoihin. 2-0 maalin iski Jake Jervis, ja se lähti ensin Pablo Andraden pystysyötöstä laitaa pitkin Dunwoodylle, joka antoi sen takaviistoon Jervisille boksiin. Jervis laukoi hieman vaikeasta asennosta huolimatta hyvin, ja pallo upposi takakulmaan.

Toiselle puoliajalle KuPS teki kolme vaihtoa ja sai peliä paremmin haltuun. Heti puoliajan alkuun, vaihdosta sisään tullut Filip Valencic veti pallon ylärimaan ja se pomppasi siitä takaisin pelattavaksi. Jatkotilanteessa Valencic pääsi vetämään uudelleen, mutta Jesse Öst torjui ja liimasi pallon.

Sama mies oli KuPS:lta laukomassa hetkeä myöhemmin, ja nyt Valencincin vedosta pallo osuu voimalla pystypuuhun. Siitä se pomppasi toiselle vaihtomiehelle Clinton Antwille, joka laukoi heti ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

SJK kuitenkin kuittasi melko pian KuPS:n kavennuksen. Pallo laitaan Dunwoodylle, joka antoi hyvän matalan keskityksen maalille, mutta Jervis oli ehtinyt juoksemaan jo takatolpalle. Pallo tuli kuitenkin koko puolustuksen läpi Pablo Andradelle, ja Jervis kiersi hänen selkänsä takaa uudelleen keskelle. Andrade antoi pallon sivuun ja Jervis veti kohti maalia. Pallo osui hieman KuPS puolustajaan, ja sai siitä sopivan kierteen, jotta se upposi aivan takatolpan juureen.

Maalin jälkeen SJK:lta pääsi vielä Dunwoody ja Nooa Laine vetämään kohti maalia, mutta molemmilla kerroilla KuPS-maalissa Johannes Kreidl torjui. Loppua kohden KuPS sai kovasti painetta SJK-päätyyn, ja Valencic veti vielä kerran ylärimaan. Sitä lähemmäksi KuPS ei kuitenkaan päässyt, ja SJK kaatoi KuPS:n OmaSp Stadionilla jo toistamiseen tällä kaudella.