AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

31

(2-0)

Yleisöä 3074

KuPS
4-3-3
vko.39 // 27.9.2022

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

SJK saa keskiviikkona vieraakseen KuPS:n Mestaruussarjan ottelussa, jossa pisteet ovat kummallekin erittäin tärkeitä.

Vieraaksi keskiviikkona saapuva KuPS on mukana mestaruuskamppailussa, kun SJK taas hakee pisteitä päästäkseen suoraan kauden päätteeksi pelattavan Eurolopputurnauksen finaaliin. SJK:n paikka Eurolopputurnauksessa on jo varma, mutta vielä on pieni mahdollisuus jopa suoraan europaikkaan tai ainakin neljännelle sijalle, ja sitä myöden turnauksen finaaliin. Parempi sijoitus loppusarjassa takaisi myös mahdollisesti helpomman tien finaaliin, jos neljättä sijaa ei saada.

KuPS taas on jo käytännössä varmuudella vähintään kolmen parhaan joukossa, ja se voitti viime viikonloppuna Suomen Cupin mestaruuden, kaatamalla FC Interin finaalissa Olympiastadionilla. Siten heillä on europaikka jo takataskussa. Vielä Suomen mestaruutta tavoitteleva KuPS on nyt sarjan kärjessä olevasta HJK:sta jo viiden pisteen päässä, mutta HJK:lla on peli enemmän pelattuna.

Edelliskerralla kun KuPS vieraili Seinäjoella elokuussa, SJK kaatoi heidät 2-1 luvuin. Edellisestä kotipelistäkin on ehtinyt jo kulua lähes kuukausi, kun viimeksi VPS kaatui OmaSp Stadionilla 3.9. yli neljän tuhannen katsojan edessä.

– Mahtava päästä taas pitkästä aikaa kotistadionille, omien kannattajien eteen. Toivottavasti jälleen tulee paljon yleisöä, sillä tästä on tulossa jälleen hyvä ottelu. Kaikki ottelut tässä ylemmässä loppusarjassa ovat erittäin hyvätasoisia, niissä kamppaillaan vain voitosta ja taso on korkea, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Odotan innolla ottelua. Se on meille taas hieno haaste ja mahdollisuus mennä eteenpäin omassa pelissämme, sekä valmistaa meitä entisestään kauden loppuhuipennusta varten. Se, että tällä viikolla pelataan kaksi ottelua, ei vaikuta mitenkään, sillä meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua ja palautua tähän viikkoon. Menemme molempiin otteluihin täysillä ja tarkoituksena ottaa täydet pisteet, Gómez sanoo vielä lopuksi.

Edellisen kerran Seinäjoella pelatessaan KuPS joutui painimaan liki koko ottelun miesvajaalla. SJK:n vaarallisuus tiedostetaan kuopiolaisten leirissä ja varsinkin joukkueen hyökkäyspelaaminen vaatii tarkkuutta kuopiolaisten puolustukselta.

- SJK on vaarallinen joukkue, jossa on todella paljon varsinkin pallollista osaamista. Meidän pitää pystyä pelaamaan meidän omilla vahvuuksillamme, jotta onnistumme nappaamaan täyden pistepotin mukaamme, KuPS-luotsi Simo Valakari alleviivaa.

SJK:n pelaajatilanne on maajoukkuetauon jäljiltä hyvä, ja vain Mehmet Hetemaj on varmuudella sivussa pelikiellon vuoksi. Sivussa pidempään olleet ovat pian pääsemässä takaisin kuntoon, ja muilla on ollut pienempiä vaivoja.

KuPS:n terveystilanne on myös erinomainen, kun myös parisen kuukautta sivussa ollut Clinton Antwi on palannut joukkueen vahvuuteen.

- Joukkue on paremmassa iskussa kuin kertaakaan tällä kaudella. Se on tietenkin aivan loistava asia, kun syksyn ratkaisupelit ovat vielä edessä, Valakari pamauttaa.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Pohjoismäki Toni

SJK - KuPS OmaSP Stadionilla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut