AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1329

KuPS
4-3-3
#9 Väyrynen
vko.36 // 11.9.2022

KuPS haki niukan voiton Vaasasta (VPS-KuPS 0-1)

KuPS haki niukan voiton Vaasasta (VPS-KuPS 0-1)

Kuva: Apollo Photo

VPS taipui sunnuntaina pelatussa runkosarjan päätösottelussa KuPS:lle numeroin 0–1. Voittomaali syntyi rangaistuspotkusta toisen jakson alussa Tim Väyrysen toimesta.

KuPS otti heti alussa pallonhallinnan, mutta VPS piti vierasjoukkueen hyvin pois paremmilta paikoilta lukuun ottamatta yhtä paikkaa, joka syntyi ottelun 20. peliminuutin paikkeilla. Anton Popovich onnistui lähettämään keskityksen aivan päätyrajan tuntumasta maalin eteen Gabriel Bispolle, jonka jatko kuitenkin meni niukasti ohi maalista. KuPS jatkoi pallonhallintaa, mutta Vepsun boksiin murtautuminen oli vierasjoukkueelle edelleen vaikeaa.

Huippupaikkoja ei juurikaan nähty enempää ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Vierasjoukkue KuPS siirtyi johtoon aikaisin toisella jaksolla. Joona Veteli teki pitkän juoksun Vepsun rangaistusalueelle, jossa hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulle asteli Väyrynen, joka laittoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen VPS sai hyvin peliään käyntiin, mutta kumpikaan joukkue ei saanut juurikaan rakenneltua paikkoja itselleen. Kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, alkoi kuitenkin tapahtua. VPS loi hyvin painetta KuPS:n päätyyn ja lähellä maaliakin käytiin muutamaan kertaan. Ensin Prosper Ahiabu pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä, ja KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl torjui pallon eteensä. Kakkospalloon pääsi ensimmäinen Antti-Ville Räisänen, mutta hänenkään laukaus ei löytänyt tietänsä KuPS:n verkkoon. Heti seuraavassa tilanteessa Steven Morrissey löysi syötöllä Samu Alangon rangaistusalueen oikeasta kulmasta. Alangon laukaus kuitenkin viuhui ohi maalin.

Kovasta viime minuuttien paineesta huolimatta VPS ei onnistunut maalinteossa ja kaikki kolme pistettä matkasivat täten KuPS:n mukana Kuopioon.

VPS:n runkosarjan sijoitus on täten kymmenes, ja ensi viikolla potkaistaan käyntiin jatkosarjan ottelut. VPS on tällä hetkellä kolme pistettä jäljessä viimeisestä eurokarsinta paikasta, kun taas putoamiskarsintapaikkaa pitävä FC Lahti on neljä pistettä Vepsua jäljessä. Loppukaudesta näyttäsi siis tulevan erittäin jännittävä ja jokaisessa pelissä on jaossa erittäin tärkeät pisteet.