AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1329

KuPS
4-3-3
#9 Väyrynen
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Kuva: Juha Leskinen

VPS isännöi Hietalahdessa Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella KuPS:aa.

KuPS ja VPS kohtasivat Veikkausliigassa edellisen kerran huhtikuun lopulla Kuopion Väre Areenalla. Kiihkeä ja tapahtumarikas kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1 voittoon. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan myös tammikuussa Liigacupin merkeissä Kuopiossa Lippumäen ylipainehallissa – tuolloinkin ottelun voitto kirjattiin kuopiolaisille 3-1.

- Alkukaudella pystyimme jo haastamaan KuPS:aa. Totta kai heillä on laadukas joukkue ja tosi paljon hyviä pelaajia. Heilläkin on muutamia huonompia tuloksia tullut välillä, että ei heilläkään ole aina peli kulkenut. Lähdemme totta kai kotikentällä aina voittamaan peliä ja tekemään mahdollisimman hyvää suoritusta.

- Jokainen peli elää kuitenkin omaa elämäänsä, niin kuin Seinäjoella huomattiin, että kaikkea voi sattua. Uskon että saamme jalkeille hyvän nipun ja pääsemme tosissaan haastamaan KuPS:ia, enkä näe mahdottomana voittaakaan peliä, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi ottelua.

Kuopion Palloseura on saanut alleen hyvän harjoitusviikon. Keltamustan edellinen Veikkausliiga-koitos pelattiin viime viikon lauantaina, kun Ilves kävi puolustamassa Kuopion Väre Areenalta pisteen maalittoman tasapelin myötä.

Harjoituskentällä männä viikolla on nähty pirteä ja nälkäinen joukkue. Heinä-elokuun matkustuskuormitus vaikuttaa vihdoin olemaan voitettu ja kuopiolaisilta voi odottaa sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksella vahvaa peliesitystä.

Vaasan vierasreissulle joukkue lähti lauantaiaamuna. Väre Areena on lauantaina varattu amerikkalaiselle jalkapallolle, joten KuPS siirsi ottelua valmistavat harjoituksensa lauantai-iltapäiväksi Vaasaan.

- Meillä on takana todella hyvä harjoitusviikko ja uskon, että olemme saaneet pelaamistamme vielä paremmille raiteille. Meillä on fantastinen joukkue kasassa ja kentälle pystyisi juoksuttamaan kaksin kappalein äärimmäisen laadukkaita yksitoistikkoa, hehkuttaa KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Hyvää jalkapalloa pääosin läpi koko kauden pelannutta VPS:aa KuPS-luotsi luonnehtii vahvana ja ennen kaikkea hyökkäysvoimaisena joukkueena.

- VPS on joukkue, joka ei varmasti ole saanut viime aikojen otteluistaan haluamiaan tuloksia. Heidän pelaamisensa on kuitenkin ollut varsin laadukasta ja varsinkin hyökkäyspelaamisessaan he pystyvät luomaan paljon uhkaa. Emme voi ottaa tässä pelissä mitään itsestäänselvyytenä, vaan meidän tulee olla parhaimmillamme, Valakari kertoo.

VPS lähtee otteluun ilman toppari Juhani Pikkaraista, joka on pelikiellossa viime kierroksella otetun punaisen kortin seurauksena. Hyvät uutiset kokoonpanon osalta kuitenkin ovat, että viime kierroksella korttitilin täyttymisen seurauksena pois olleet Joonas Vahtera ja Tete Yengi ovat takaisin joukkueen vahvuudessa, jonka lisäksi seuralegenda Steven Morrissey on tekemässä paluuta loukkaantumisen jäljiltä. VPS myös teki viime viikolla uuden hankinnan, kun maalivahti Joonas Immonen saapui Vepsuun.

Erotuomari Kontinen Joona
AET 1 Alakare Mikko
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Juusola Mikko

VPS - KuPS Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS.n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut