AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 11.9.2022

"Jos olisi vähän pomppinut meille..." - Tappio KuPS:lle jäi kaivelemaan Nuorelaa

"Jos olisi vähän pomppinut meille..." - Tappio KuPS:lle jäi kaivelemaan Nuorelaa

Tim Väyrynen ohitti Oskari Forsmanin pilkulta. (Kuva: Apollo Photo)

VPS joutui taipumaan sunnuntaina kotonaan KuPS:lle niukasti 0-1, mutta päävalmentaja Jussi Nuorela näki pelissä paljon hyvääkin.

Nuorelan mukaan pelin kuva oli koko lailla odotettu ja VPS joutui puolustamaan paljon.

– Tiesimme oikeastaan jo ennen peliä, että KuPS tulee pitämään palloa ja me joudumme suhteellisen pitkiä aikoja puolustamaan syvällä. Näin tapahtui varsinkin siinä ensimmäisellä jaksolla. Ei se tietysti kivaa ole, mutta jätkät kyllä hoitivat sen hyvin. KuPS:lla taisi olla vain yksi läheltä piti paikka siinä ensimmäisellä jaksolla. Omassa pallollisessa pelaamisessa olimme vähän heikkoja. Luovuimme pallosta turhan helposti silloin kun se saatiin, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok ensimmäinen jakso, Nuorela kertasi.

– Toinen jakso oli meiltä rohkeampaa pelaamista. Olimme parempia pallossa ja pystyimme pitämään sitä paremmin. Pääsimme siten vähän enemmän peliin mukaan.

Eväitä tasoitukseen KuPS:n johtomaalin jälkeen oli, mutta palkinto jäi Vepsulta saamatta.

– Annettiin aika halpa pilkku, ja minun silmin katsottuna se oli kuitenkin ainoa maalipaikka tokalla jaksolla mikä KuPS:lla oli. Sillä pilkulla sitten hävittiin peli. Saatiin loppuun hyvä mylly ja siinä oli tietysti useampikin semmoinen paikka, mistä jos se olisi vähän pomppinut meille, niin olisihan se voinut mennä maaliin. Ei se nyt välttämättä väärin olisi siinä ollut, että pallo olisi mennyt maaliin jostakin niistä paikoista, mutta kaiken kaikkiaan jätkät pelasivat mielestäni hyvän matsin.

Etenkin puolustuspelaaminen sai Nuorelalta kiitosta.

– Mielestäni oli tärkeää, että me nyt oikeasti osoitimme, että pystymme puolustamaan ihan liigan parhaimpia joukkueita vastaan. Jätkät puolustivat tosi kurinalaisesti ja pystyimme pitämään KuPS:n pois vaarallisilta paikoilta.

- Mutta kyllähän tämmöinen peli tietysti harmittaa. Kyllä minä olisin sen pinnan jätkille suonut tuosta puolustustyöskentelystä ja siitä minkälainen mylly saatiin siihen loppuun. Totta kai olemme tosi pettyneitä, Nuorela päätti.

Lisää uutisia