AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1320

FC Haka
4-5-1
vko.36 // 11.9.2022

Haka haki niukan voiton Lahdesta (FC Lahti-FC Haka 0-1)

Haka haki niukan voiton Lahdesta (FC Lahti-FC Haka 0-1)

Oliver Whyte ratkaisi sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi 0-1-tappion Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella FC Hakalle. Hiihtiksellä pelatun tasaisen ottelun ainokaisen iski vierailijoiden Oliver Whyte.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja laituri Altin Zeqiri oli pelipäällä. Zeqiri pääsi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kertaalleen kokeilemaan, mutta FC Haka selvisi. Haka pelasi uhrautuvasti ja Lahti sai useamman kulmapotkun. Jakson puolivälissä Juho Pirttijoki puski Dennis Salanovićin kulmasta, mutta vierailijoiden Aatu Hakala liimasi pallon.

Vierailijoiden tähtipelaaja Lee Erwin pysyi hyvin lahtelaisten pihdeissä, mutta kertaalleen Erwin alusti paikan Logan Rogersonille. Joona Tiainen kuitenkin torjui. Aivan jakson lopussa Lahti oli vielä lähellä siirtyä johtoon. Zeqiri tälläsi kulman jälkitilanteesta vastapalloon, mutta pallo kimposi yläputken kautta yli maalin. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toisella jaksolla Lahti aloitti hyvin. Noin vartin pelin jälkeen Zeqiri riisti päätyviivalla ja pelasi pallon nopeasti maalin edustalle. Chinedu Geoffrey osui palloon, mutta Hakan puolustus ja Hakala saivat siivottua tilanteen onnekkaasti kulmapotkuksi. Toisessa päässä puolestaan Tiainen nollasi Erwinin yrityksen.

Lahti hallitsi peliä entistä selkeämmin ottelun loppua kohden. Haka kuitenkin iski kesken lahtelaisten painostuksen. Tino Purme nosti pallon linjan taakse ja Oliver Whyte teki liikkeen puolustuksen selustaan. Hän pääsi ampumaan vapaasti ja vei Hakan johtoon. Maalin jälkeen Lahti painosti, mutta ei saanut kuparista rikki. Näin ollen pisteet matkasivat Valkeakoskelle.