AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1320

FC Haka
4-5-1
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

FC Lahti päättää Veikkausliigan runkosarjan kotonaan FC Hakaa vastaan. Jaossa on jälleen kolme tärkeää pistettä.

FC Lahti on liigassa yhä karsijan paikalla, mutta ero kymmenettä sijaa miehittävään IFK Mariehamniin kaventui kolmeen pisteeseen. Mikäli Lahti onnistuu nousemaan huomenna vielä sijan, tarkoittaa se hieman helpompaa loppuohjelmaa.

Haka on ollut aina Lahdelle hankala vastus. Lahden edellinen liigavoitto Hakasta on kaudelta 2012. Lahti kuitenkin on kymmenessä vuodessa onnistunut voittamaan Hakan kertaalleen Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tämä tapahtui kaudella 2018. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila tiedostaa sunnuntain vastustajan vaarallisuuden myös nyt.

– Illan vastustaja pelaa hyvää kautta ja syystä. He hyökkäävät vaarallisesti ja pystyvät luomaan monipuolista uhkaa. Sitä pitää kunnioittaa, mitä he ovat tähän mennessä saaneet, mutta kyseessä on taas vain yksi ottelu ja meille se on jälleen tärkeä.

- Oulu-pelistä voimme taas ottaa joitain asioita mukaamme, mutta meidän tulee luoda uhkaa vastustajan maalille ja luoda maalipaikkoja huomattavasti enemmän. Voittaakseen pelejä pitää tehdä myös maaleja, Mannila toteaa.

Viime ottelussaan ylemmän jatkosarjapaikan varmistaneet koskilaiset tarvitsevat vähintään tasapelin, jotta neljäs sija varmuudella säilyisi myös kierroksen jälkeen hallussa. Sekä FC Inter, että SJK ovat kolmen pisteen päässä ja molemmilla joukkueilla on Hakaa selvästi parempi maalisuhde.

Vaikka tasapelikin riittäisi, niin sekä päävalmentaja Teemu Tainio, että hänen apuvalmentajansa Ossi Virta ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että vain voittoa lähdetään hakemaan.

– Siellä taistellaan kynsin ja hampain sarjapaikasta, joten varmasti tulevat antamaan kaikkensa. Meille taas kaikki tästä eteenpäin on pelkkää bonusta ja Lahtea me ei olla onnistuttu vielä tällä kaudella voittamaan, joten nyt lähdetään se tilasto parantamaan, Tainio lupaa.

Kokonaisuutena lähtökohdat otteluun ovat niin selvästi Hakan puolella, että Tainion peräänkuuluttamalle voitolle ei pitäisi olla mitään estettä. Varsinkaan, kun valkopaitojen itseluottamus on huipussaan ja alla on onnistunut treeniviikko.

– Meillä on tosi hyvä ja pitkä treeniviikko alla, minkä aikana ollaan päästy käymään asioita läpi.

– Treeneissä on ollut todella hyvä meininki. Pelaajista huokuu vapautuneisuus ja innostuneisuus tekemiseen ihan koko ajan, Tainio toteaa tyytyväisenä.

Sunnuntain otteluun Lahti joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Eduards Emsisiä. Kahdesta edellisestä ottelusta sivussa olleet Teemu Penninkangas ja Lassi Järvenpää ovat vielä pienoisia kysymysmerkkejä.

Hakan kokoonpanosta on poissa elokuun joukkueeseen valittu Stavros Zarokostas, joka kärsii lievästä alaraajavammasta. Muutoin pelaajat, pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe'tä lukuunottamatta, ovat kaikki käytettävissä.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Vuorinen Juuso

FC Lahti - FC Haka Lahden Stadionilla sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hakan verkkosivut