3-4-3
vko.33 // 21.8.2022

AC Oululle makeat pisteet (AC Oulu-FC Inter 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu otti arvokkaan voiton sunnuntaina, kun FC Inter kaatui Raatissa lukemin 1-0 huolimatta isäntien pelaamisesta alivoimalla viimeisen puolituntisen.

Ensimmäinen jakso oli sinimustilta eittämättä hyvä. Joukkue oli selvästi hallitsevampi osapuoli viheriöllä ja sai luotua kaksi vaarallista maalipaikkaa. Matias Tamminen pääsi kertaalleen pienestä kulmasta puolittain irti ja Matias Ojalan taistelumaali muutaman metrin päässä maalista jäi vain senteistä kiinni.

Laivastonsiniset tulivat toisen jakson alkuun väkevästi, kun Rasmus Karjalainen pelasi itsensä hyvin nokikkain Walter Viitalan kanssa. Kokenut maalivahti tuli kuitenkin isona vastaan ja otti torjunnan ylävartalollaan.

Vain hetkeä myöhemmin Oulu iski jälleen väkevästi, kun Karjalainen tarjoili pallon boksiin Ibra Sekajjalle. Hyökkääjä ei ehtinyt kuitenkaan kunnolla pompun ottaneeseen pelivälineeseen ja liukui kovalla vauhdilla päin Viitalaa. Erotuomari näki rikkeen punaisen kortin arvoisena, joten Inter pääsi ylivoimalle 53. minuutilla. Viitala selvisi kovasta tällistä säikähdyksellä, vaikka aluksi näytti, että myös maalivahdin peli on ohitse.

Inter sai luotua hyvää ja pitkää painetta hyökkäyskolmannekselle, mutta ehkä ne tuhannen taalan maalipaikat jäivät puuttumaan. AC Oulu puolestaan käytti ainoan paikkansa tehokkaasti, kun Luquinhas päätti liukkaan vastahyökkäyksensä 85. minuutilla chippimaaliin sen jälkeen, kun oli jallittanut puolustajan nippuun.

Interille jäi aikaa hakea tasoitusta ja voittoa kuuden lisäaikaminuutin myötä vielä hyvä tovi, mutta tulosta ei tullut. Tamminen pääsi turkulaisista lähimmäksi maalintekoa, mutta kolossin pusku suuntautui yli poikkipuun. Näin ollen tuloksena oli Interin kannalta ei-toivottu tappio tärkeässä ottelussa.