AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

03

(0-0)

Yleisöä 2013

FC Inter
3-4-3
vko.33 // 20.8.2022

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu ja FC Inter kohtaavat toistamiseen tälle kaudelle ja nyt taistellaan pääsystä Mestaruussarjaan.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran alkukaudesta Veikkausliigan toisen kierroksen ottelussa, jossa käytiin läpi lähes kaikki sääilmiöt paisteesta lumisateeseen. Peli jouduttiin kaiken lisäksi siirtämään Turusta Valkeakoskelle, koska Interin omalla stadionilla ei voinut silloin vielä aloittaa kautta. Ottelu päättyi tuolloin 2-1 turkulaisten hyväksi monenlaisten käänteiden jälkeen. Oululaisilla on siis maksettavana kalavelkoja.

FC Inter lähtee sunnuntain taistoon kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Edellisen tappion he kärsivät FC Hongalle, mutta sen jälkeen on kaatunut HIFK ja SJK sekä viime kierroksella turkulaiset tasasivat pisteet vaasalaisten kanssa.

AC Oululla on edessään toinen peräkkäinen "kauden toistaiseksi tärkein" -ottelu, johon joukkue lähtee harmittava tappio niskassa. Viime viikonlopun kierroksella oululaiset vierailivat Valkeakoskella ja FC Haka voitti ottelun numeroin 3-2. Edellisestä voitosta alkaa olla aikaa jo kuukausi, joten täysien pisteiden makuun olisi joukkueessa todella iso halu jo päästä takaisin. Kesäkuukausien aikana voittoja on tullut vain kaksi ja viimeksi kolme pistettä tuli kuukausi sitten kotiottelusta IFK Mariehamnia vastaan Raatissa.

- Tässä sarjan lopulla on pelkkiä 6 pisteen pelejä, joten ei tämä eroa muista otteluista. Inter on hieman muuttunut edellisestä kohtaamisestamme niin pelillisesti kun pelaajistonkin osalta. Turkulaisten peli perustuu pallokontrolliin ja he pyrkivät luomaan kentälle alueellisia ylivoimia tai isompia tiloja mistä edetä esimerkiksi keskitys tilanteisiin. Keskityksiin he tekevät liikkeitä usean pelaajan voimin ja näiden tilanteiden puolustamiseen on mm. kiinnitetty huomiota harjoituksissa.

- Tarkoituksenamme on antaa viikon teemaan sopiva myrskyvaroitus Interille ja pitää pojot täällä Oulussa, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen kaavailee.

FC Interin pohjoisen mies Juho Hyvärinen odottaa kovaa peliä, eikä osaa antaa varsinaista ennakkosuosikin viittaa kummallekaan, vaikka joukkueiden formit ovat hieman erilaiset. Viimeisen kolmen pelin saldo on Interillä seitsemän pistettä ja Oululla vain yksi.

– Tuo on aika vaikea. Heidän kotipeli kuitenkin. Varmasti aika tasainen lähtökohta, Inter-pelaaja puntaroi.

Pelin panos ei jätä kylmäksi.

– Totta kai jonkinlaisia tuntemuksia se tuo, mutta emme sillain hirveästi sarjataulukkoa katsele yksittäisten pelien kanssa. Jokainen peli on tärkeä ja sitä kautta lähdemme pelaamaan, Hyvärinen kommentoi.

Hän haluaa, että Inter petaa itselleen syksyn mestaruussarjaan hyvät asetelmat pienoisella loppukirillä.

– Meillä on nyt hyvä jakso alla, joten lähdetään hakemaan vaikkapa sitä kymmentä pistettä viimeisestä neljästä runkosarjan ottelusta.

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Niklas Jokelainen ja Marius Könkkölä.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Siltala Jarkko
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - FC Inter sunnuntaina 21.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Interin verkkosivut