AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2
#19 Paananen

10

(1-0)

Yleisöä 1083

SJK
4-4-2
vko.31 // 5.8.2022

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter isännöi lauantaina Veikkausliigassa klo 17.00 alkavassa ottelussa SJK:ta.

Edessä on huipputärkeä ottelu, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. SJK on kuudentena ja Inter pisteen päässä seitsemäntenä, kun kummallakin joukkueella on 16 ottelua pelattuna.

Vierasjoukkueen hallinnoima kuudes sija on viimeinen syksyn mestaruussarjaan oikeuttava paikka, joten vähintään tuolle olisi turkulaisten kammettava ennen runkosarjan päättymistä. Neljäntenä ja viidentenä olevat FC Haka ja AC Oulu ovat myös hyvällä iskuetäisyydellä muutaman pisteen päässä, joten parilla voitolla tilanne voi kirkastua kummasti.

Interillä on alla viime ottelusta makea voitto, kun Helsingin IFK kaatui maanantaina vieraissa maalein 0-3. Nollapeliin päättynyt voitto katkasi Interin pitkän vaikean ajanjakson. Maalinsa puhtaana pitänyt Walter Viitala sanelee lauantain lähtökohdat.

– Uskon, että tulee todella tasainen ja vähämaalinen matsi. Kumpikin pelaa varmaan tosi tarkkaa jalkapalloa. Tämä on molemmille joukkueille "kuuden pisteen matsi." Jaossa on erittäin tärkeät pisteet.

– SJK on potentiaalinen. Toki heilläkin on vaikea kausi alla, mutta nyt ovat päässeet parempaan formiin, jonka me tulemme poikkaisemaan huomenna, "Wade" heittää.

Vaikka Interillä on alkuviikosta takataskussaan hyvä voitto, niin ihan liikaa kärrynpyöriä ja takaperinvoltteja ei tuon seurauksena voittohuumassa vedelty.

– Totta kai voitto jeesaa ilmapiiriä, mutta pitää muistaa realiteetit: pelasimme ylivoimalla lähes koko matsin sarjan huonointa jengiä vastaan. Kolmea pistettä pitää arvostaa, mutta ei sitä voittoa pidä liikaa juhlia. Edessä on taas uusi koitos, ja veikkaan, että paljon kovempi sellainen, kokenut kassari arvioi.

SJK:n edellinen ottelu viime sunnuntaina oli oivallinen osoitus joukkueen kyvystä voittaa otteluita vahvalla pelillä. SJK kaatoi ottelussa AC Oulun varsin viihdyttävässä ja runsasmaalisessa ottelussa lukemin 3–2. SJK saa sunnuntain pelin jälkeen hieman heinäkuun otteluruuhkista poiketen lähes viikon tauon pelien väliin.

– On jopa hieman outoa odottaa ottelua näin pitkään, vaikka kyseessä on vain kuusi päivää. Viime aikojen otteluruuhkan esitysten perusteella mikään ottelu ei voi tulla meille liian nopeasti: olemme olleet nälkäisiä pelaamaan lisää ja olemme halunneet antaa vielä enemmän näyttöjä siitä miten olemme kehittyneet ja miten nautimme pelaamisesta, kertoo päävalmentaja Joaquín Gómez seuransa verkkosivuilla.

SJK on sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena, ja lauantain vastustaja FC Inter kamppailee sarjataulukossa samoista sijoista vain pisteen päässä seinäjokisista sijalla seitsemän. Molemmilla on pelattuna 16 ottelua.

– Inter on joukkue jonka kohtaamista odotamme innolla, sillä viime viikkojen aikana meillä on ollut otteluita joissa meidän olisi pitänyt suorittaa vieläkin paremmin. Näemme tulevan matsin jälleen uutena mahdollisuutena laittaa asioita kentällä kuntoon ja sen myötä jatkaa nousua sarjataulukossa, tuumaa Gómez.

SJK:n keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody ei voi pelata lauantain ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2 : Koskinen Samu
4.ET: Roth Matti


FC Inter-SJK Veritas Stadionilla lauantaina 6.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut