4-4-2
vko.31 // 6.8.2022

Inter nappasi tärkeät pisteet (FC Inter-SJK 1-0)

Aleksi Paananen pamautti Interin voittomaalin. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter päihitti Veikkausliigan lauantaiottelussa SJK:n lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen iski ensimmäisellä puoliajalla kokenut Aleksi Paananen. Voitto ja nollapeli oli Interille toinen putkeen.

Voitto oli äärimmäisen tärkeä, koska Inter ja SJK olivat ennen ottelua peräkkäisillä sijoilla, niin että seinäjokisilla oli piste enemmän plakkarissa. Täydet sarjapisteet nostivat turkulaiset sijalle viisi, eli nousua tapahtui kaksi pykälää.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueella oli muutama maalintekoyritys. Jussi Niska pääsi kertaalleen kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta puhdas osuma palloon jäi tällä kertaa syntymättä. Petteri Forsell pääsi kertaalleen kokeilemaan päivän vaparikuntoaan, mutta SJK-vahti Markus Uusitalo torjui kovan taakin vasemmasta alakulmasta.

Interin maali näki päivänvalon minuutilla 34. Sinimustat pelasivat porukalla yhteen oikeassa laidassa, jonka seurauksena Forsell sai jalan auki boksissa. Maalivahti Uusitalo suhmuroi kymppipaidan noston epäonnekseen taakseen, jossa Aleksi Paananen odotti nälkäisenä, eikä hän tyhjästä maalista luonnollisesti erehtynyt.

Interillä oli sauma tappaa peli toisella jaksolla, kun Matias Tamminen pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa takakulmaan tähdätty matala laukaus jäi liian nuhaiseksi. Myös Tammisen tlialle vaihdosta rynninyt Joel Rodriguez pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta kiertoyritys päättyi kaatumiseen pienoisen kontaktin jälkeen.

Viimeisen vartin aikana turkulaisten pitkät syöttöketjut loistivat poissaolollaan, jonka myötä SJK sai luotua painetta. Keskitykset jäivät kuitenkin melko vaarattomaksi ja entistä seuraansa vastaan pelannut Walter Viitala ei joutunut venymään huipputorjuntoihin. Näin hänelle toinen nollapeli putkeen.