AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 954

FC Haka
4-3-3
vko.31 // 5.8.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn isännöi lauantaina Wiklöf Holding Arenalla hyvässä vireessä olevaa FC Hakaa.

Haka on viikonloppuun lähdettäessä Veikkausliigassa sijalla neljä, kun isäntäjoukkue IFK Mariehamn on puolestaan sijalla kymmenen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuun puolessa välissä Valkeakoskella Hakan 3-2 -voittoon.

IFK Mariehamn hävisi edellisessä ottelussaan HJK:lle 0-1, mutta tuosta ottelusta maarianhaminalaisjoukkue on vahvistunut. Muhammed Abubakari ja Mikko Sumusalo ovat toipuneet loukkaantumisistaan ja John Owoeri palaa tositoimiin pelikieltonsa jälkeen. Lainapelaajat Patrik Raitanen ja Elmo Henriksson eivät saaneet pelata HJK:ta vastaan, mutta ovat taas valmennusjohdon käytettävissä. Myös IFK Mariehamnin uusin hankinta Jamie Hopcutt on valmis pelaamaan.

FC Hakan valmistautuminen on sujunut päävalmentaja Teemu Tainion mukaan hyvin.

- Viikko on mennyt oikein mainiosti, päästy hyvin treenaamaan. Otteluja on nyt viikkotahdilla, niin ei ole ongelmia palautumisen kanssa ja saatu rauhassa valmistautua tulevaan otteluun, Tainio kertoo seuran sivuilla.

Tainion levollisuuden ymmärtää hyvin, sillä joukkueen peli kulkee ja tulosta tulee. Joukkueella on jo nyt kasassa pisteitä sen verran (25), millä viime kaudella olisi säilyttänyt sarjapaikan. Toki tällä kaudella ei taistella sarjapaikasta, vaan ennemminkin europaikasta.

Isoin tekijä menestyksen takana on joukkueen yhtenäisyys sekä henkinen vahvuus. Haka ei ole tällä kaudella lamaantunut vastustajan osumista, vaan noussut useasti takaa-ajoasemasta vähintään tasapeliin. Ja vaikka puolustus onkin välillä vuotanut, niin myös hyökkäys on toiminut, eikä maalinteko ole ollut ainoastaan maalitykki Lee Erwinin harteilla.

Haka kävi kuluneella viikolla ostoksilla, kun SJK:n puolustava keskikenttäpelaaja Jude Arthur liittyi valkopaitojen joukkueeseen loppukauden mittaisella lainalla ja on käytettävissä jo lauantaisessa ottelussa.

Poissaolijoita Hakalla on niin ikään, sillä Atte Sihvonen on edelleen loukkaantumisesta johtuen sivussa samoin kuin Vigori Gbe. Lisäksi Luiyi de Lucasin ja Stavros Zarokostasin korttitilit täyttyivät (4) ja molemmat joutuvat jättämään ottelun siitä syystä väliin. Tainio ei näe tämän kuitenkaan vaikuttavan joukkueen iskukykyyn.

– Peleissä sattuu ja tapahtuu, keltaisia kortteja tulee ja se kuuluu peliin. Ei tämä vaikuta meihin millään tavalla!


Erotuomari : Nieminen Juho
AET 1 : Leppänen Veli-Matti
AET 2 : Mantere Juuso
4.ET: Mäkinen Kalle


IFK Mariehamn-FC Haka Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 6.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.