4-3-3
vko.31 // 6.8.2022

IFK Mariehamn nousi mukaan keskikastin kamppailuun (IFK Mariehamn-FC Haka 2-0)

Dé iski alussa ja lopussa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn ilmoittautui mukaan taisteluun sijoituksista Veikkausliigan sarjataulukon tasaisessa keskikastissa kaatamalla lauantaina FC Hakan maalein 2-0.

IFK Mariehamn sai otteluun unelma-alun, kun jo kolmannella minuutilla Jamie Hopcutt lähetti pystypallon oikeaa laitaa Olawale Tehelle, joka pääsi keskittämään hyvin Délle, joka oli oikea-aikaisesti rangaistusalueella ja puski numeroiksi 1-0.

IFK hallitsi peliä johtomaalin jälkeenkin ensimmäisen puolituntisen ajan. Korkea prässi oli Hakalle vaikea purettava ja vierasjoukkue ei maalipaikkoja kyennyt luomaan. Jakson viimeisen vartin aikana Haka pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan, mutta mitään vaarallisempaa IFK-maalilla ei nähty.

Toiselle jaksolla Haka tuli selvästi vahvemmin ja Yann Fillion joutui pian torjuntatöihin torjuen komeasti Seth Saarisen puskun.

Vähitellen pelitapahtumat kuitenkin jälleen tasaantuivat ja 64. minuutilla John Owoerilla oli erinomainen paikka lisätä kotijohtoa päästyään nokikkain Aapo Hakalan kanssa, mutta Haka-maalivahti veti pidemmän korren.

Ottelun tempo oli toisen jakson lopulla selvästi matalampi ja IFK Mariehamn piti kiinni niukasta johtoasemastaan. Aivan varsinaisen peliajan lopulla tuli vielä viimeinen niitti, kun Owoeri pelattiin vapaaksi oikealta ja hän tarjoili Délle, joka niittasi illan toisen maalinsa.

Kaikkiaan ottelu kulki IFK Mariehamnin hallinnassa lukuun ottamatta reilua kymmenminuutista ennen taukoa ja toista heti tauon jälkeen. Voitto ei nostanut Grönvittin sijoitusta, mutta tuntuma keskikastiin on nyt entistä parempi.