AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

30

(3-0)

Yleisöä 854

Ilves
4-3-3
vko.31 // 5.8.2022

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Hietalahdessa käydään jälleen taistelu tärkeistä pisteistä, kun Ilves saapuu lauantaina VPS:n vieraaksi.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun Ilves voitti Ratinan Stadionilla VPS:n numeroin 3–2. Tuolloin Vepsun molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista toppari Mikko Pitkäsen toimesta.

Molemmilla joukkueilla on täten varmasti erittäin kova halu päästä takaisin voittojen tielle. Joukkueita myös erottaa tällä hetkellä sarjataulukossa vain kolme pistettä, joten otteluun on erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat. Viime kierroksella VPS kävi vierailulla Tapiolan urheilupuistossa, missä joukkue taipui numeroin 4–0 huippukautta pelaavalle FC Hongalle.

– Ilves on hyökkäävä porukka ja siellä on paljon hyökkäyspotentiaalia. He ovat aktiivinen joukkue, joka pyrkii prässäämään suhteellisen korkealta ja hallitsemaan paljon palloa. Heillä on paljon hyviä yksilöitä varsinkin hyökkäyssuuntaan, että kyllä me siinä saadaan olla tarkkana. Yleensä meidän pelit on aika vauhdikkaita. Tietysti riippuu aika paljon meistäkin, mutta yleensä sattuu ja tapahtuu aika paljon, enkä nyt usko, että tämäkään hirveästi erilainen tulee olemaan, VPS-luotsi Jussi Nuorela ennakoi seuransa sivuilla.

Ilveksellä on kasassa 20 pistettä, ja sarjasijoitus on yhden Vepsua ylempänä kahdeksantena. Heinäkuun lopussa tupsukorvat kävivät FC Lahden vieraana. Kai Meriluoto avasi maalihanat, mutta niin vain lahtelaiset kampesivat lopussa tasoihin 1–1. Niinpä sekä VPS, että Ilves, kaipaavatkin kipeästi täyden pistepotin turvaamista. Molemmilla joukkueilla on neljän voitottoman ottelun putki alla.

Kissapedon kynnet ovat terävät, mutta niitä pitää myös uskaltaa näyttää.

– Olemme jälleen painottaneet rohkeutta. Mitä tahansa pelissä käykään, olemme johdossa tai tappiolla, niin meidän pitää hyödyntää vielä enemmän hyökkäysavujamme. Liian usein on mennyt pupu pöksyyn, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoo tamperelaisten sivuilla.

– Kun liikumme oikeisiin paikkoihin ja syötämme niihin oikea-aikaisesti, niin hyvä tulee. Laadukkaat hyökkääjämme tarvitsevat palloja. Toivottavasti nyt viimeistelykin sujuu paremmin, kuin viimeksi Lahtea vastaan. Se vähän lamaannutti, kun saimme kolmesta loistavasta maalipaikasta vain yhden osuman tehtyä.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1 : Mynttinen Simo
AET 2 : Karstila Juhani
4.ET: Siukkola Lassi


VPS-Ilves Elisa Stadionilla lauantaina 6.8. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.