AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 6.8.2022

VPS ratkaisi avausjaksolla Ilvestä vastaan (VPS-Ilves 3-0)

VPS ratkaisi avausjaksolla Ilvestä vastaan (VPS-Ilves 3-0)

VPS oli Ilvestä vahvempi. (Kuva: Apollo Photo)

Vaasan Palloseura isännöi Ilvestä ja otti liigakauden ensimmäisen kotivoittonsa. Jussi Nuorelan suojatit ovat tehneet eniten maaleja koko sarjassa, eikä tamperelaisilla ollut lauantaina antaa vastusta vaasalaisten tulivoimalle.

Kotijoukkue aloitti maalinteon 19. minuutilla, kun kulmapotkutilanteessa pallo osui Mikael Alménin käteen. Tuomitun rangaistuspotkun toimitti perille "Viialan pommittaja" Kalle Multanen. Osuma oli ex-ilvesläiselle jo kauden yhdeksäs.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Aleksi Pahkasalon lähettämä kulmapotku tuotti jälleen tulosta. Juhani Pikkarainen pääsi puskemaan pallon maan kautta maalin kattoon.

Vielä ennen taukoa Pahkasalo pääsi merkkauttamaan nimensä myös maalintekijätilastoon. Tuco antoi syvällä omalla alueella syöttövirheen, johon Multasen johdolla mustavalkoiset iskivät ahneina kiinni. Pahkasalo sai nopeasti jalan vapaaksi boksin kaarella ja niittasi tarkan kudin alakulmaan ohi voimattoman Rasmus Leislahden. Maali oli vaasalaisille jo kauden 35.

Keltavihreiden takaa-ajo ei muodostunut kovin aggressiiviseksi, kun "Raita" pystyi hidastamaan ja rikkomaan peliä. Tempo hidastui, pitkänhuiskeat vepsulaiset voittivat pääpalloja hyvällä prosentilla ja kotijoukkueen maalilla Teppo Marttinen sai olla melko rauhassa. 3–0-johtoasema oli turvallinen, vaikka Vaasassa ei ainuttakaan kotivoittoa tällä liigakaudella oltu vielä nähty.

Lopussa Petteri Pennasen kaukolaukaus oli painua verkon perukoille, kun napakka kuti otti kimmokkeen eteen syöksyneestä toppari Kareem Mosesista. Marttinen sai kuitenkin venytettyä näppinsä eteen ajoissa. Toisessa päädyssä Tete Yengillä oli varaa tuhlailla avopaikastakin pallo sivuverkkoon.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia