3-4-3
vko.29 // 23.7.2022

HJK puristi lopussa voittoon (Ilves-HJK 1-2)

Veikkausliigan runkosarjan kääntyessä viimeiselle kolmannekselle Ilves kohtasi kotonaan HJK:n.

Uransa toisen liigaottelun pelannut Adam Larsson onnistui jälleen maalinteossa, ja kotijoukkue oli pitkään kiinni voitossa. Klubi vääntäytyi vahvalla rutiinilla kuitenkin vielä rinnalle ja ohi.

Neljättä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon nimetty Tatu Miettunen johdatti kapteeninnauha käsivarressaan joukot kentälle. Ahnaasti aloittaneet tupsukorvat pääsivät etenemään laidoilta ja antamaan useita vaarallisia keskityksiä HJK:n rangaistusalueelle. Loukkaantumisista huolimatta vahvaksi parsittu Klubin alakerta kesti paineen.

Ensimmäisen parikymmenminuuttisen aikana kotijoukkue loi parikin hyvää vetopaikkaa. Maalivahti Conor Hazard kuitenkin selvitti Adam Larssonin ja Tucon lähentelyt. Alati vaaralliset sinivalkoiset löysivät myös omat tilaisuutensa, mutta viimeisenä muurina Rasmus Leislahti liimanäppeineen piti linnoituksen pystyssä. Torjuntojen lisäksi Leislahti oli hyvin katkomassa pystysyöttöjä linjan taakse.

35. minuutilla kotiyleisöä hemmoteltiin komealla avausmaalilla. Doni Arifi riisti pallon ja kiikutti sen yli puolen kentän. Levitys keskikentän kapellimestarille Petteri Pennaselle oli oiva valinta. Maagisen tarkka keskitys tavoitti hienosti juoksunsa ajoittaneen Adam Larssonin, joka tuikkasi kauden toisen maalinsa yhtä monennessa ottelussa. Ruotsalaishyökkääjä on saanut lentävän startin Veikkausliiga-uralleen.

Ensimmäisen nelivitosen jälkeen laukaukset maalia kohden olivat 5–1 Ilveksen selväksi eduksi. Sama tarina tuntui jatkuvan kopista palatessa, sillä Klubi oli aivan viennissä. Keltavihreät myllyttivät hyviä hyökkäyksiä boksiin, ja vetoja viuhui puolustajia päin. Hyvä momentum ei kuitenkaan konkretisoitunut tulostaululle.

Vaihtopenkin tuntumassa kaksi Tonia, Kallio ja Koskela, ottivat taktisesti toisistaan mittaa. Helsinkiläiset alkoivat nostaa kierroksia ja tempo kasvoi. Koskelalle tyypillinen triplavaihto tunnin pelin kohdalla toi vauhtia tahmaisuuteen, ja pallonhallinta kääntyi vierailijoille. Koskela ampui kaikilla tykeillä, joita rosterista löytyy.

11 minuuttia kentällä oltuaan Bojan Radulovic merkkautti itsensä maalitilastoihin. Varmoja otteita muuten esittänyt Leislahti ei aivan saanut pidettyä Pyry Soirin keskitystä hyppysissään, ja Radulovic kävi sutimassa irtopallon maalinedustahässäkästä sisään.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa HJK:n hallinta sai viimeisen niittinsä. Kulmapotkutilanteessa Fabian Serrarens tykitti pelivälineen pystypuuhun. Paluupallon sai hollille Arttu Hoskonen, joka sijoitti matalan kudin tolpan juureen. Tupsukorvien takaa-ajo ei enää tuottanut tulosta, joten pisteet matkaavat Helsinkiin. HJK:lle tyypillinen loppuhetkien nousu rinnalle ja ohi kävi jälleen toteen.