AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 3453

HJK
3-4-3
vko.29 // 22.7.2022

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Ilves ja HJK ovat pelanneet maalirikkaita kamppailuja Tampereella, ja seuraava koitos on luvassa lauantaina.

Hallitseva Veikkausliigan mestari HJK on ollut hankala vastus monelle joukkueelle, eikä Ilves ole poikkeus. Kaksi viime kautta keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Klubin voittoon, ja myös kuluvana vuonna ensimmäinen välienselvittely kääntyi helsinkiläisten eduksi.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio muistaa monia hienoja hetkiä kotiotteluista HJK:ta vastaan. Kotiyleisön vankalla tuella pistetilin kartuttaminen on aina helpompaa.

– HJK on aina hieno kohdata, varsinkin kotona. Aikojen saatossa Klubi-pelit ovat olleet meille yksi kauden kohokohdista. Tammelassa ja Ratinassa on ollut mahtavia tapahtumia. Pelaajat syttyvät ja toivottavasti yleisökin sankoin joukoin, Kallio sanoo.

– Kauden aiempi matsi Helsingissä kääntyi niukasti tappioksi, mutta kyllä se antoi meille uskoa omaan tekemiseen. Parhaimpana päivänä pystymme taistella voitosta aivan jokaista tämän sarjan joukkuetta vastaan. Lauantaina tilanne on sama, että kärsivällisesti ja kurinalaisesti puolustetaan ja tilaisuuden tullen isketään rohkeasti vastaan.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toukokuussa, jolloin HJK voitti Bolt Arenalla lukemin 2–1. Klubi vei nimiinsä myös viime vuoden molemmat Tampereen-vierailut.

– Ilves muutti viimeksi meitä vastaan omaa puolustamistaan jonkin verran. Mielenkiintoista nähdä, tekevätkö he niin kotikentälläänkin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Lauantain isännät hakevat tasaisen tappavaa suoritustasoa. Viime sunnuntaina tupsukorvat pelasivat SJK:n vieraana sangen viihdyttävän, joskin kaksijakoisen ottelun. Seinäjoella nähtiin ruotsalaishyökkääjä Adam Larssonin hieno debyytti avausmaaleineen, toppari Mikael Almenin ulosajo ja monia muita puhuttavia tilanteita. Vuoristoratakyyti päättyi viime hetkien kotijoukkueen tasoitukseen 3–3.

Koskelan mukaan joukkue on palautunut hyvin keskiviikon Viktoria-kamppailusta. Klubin pelitahti on äärimmäisen tiivis: huominen ottelu on kolmas viikon sisään, ja tulevana tiistaina pelataan taas Mestarien liigaa.

– Olemme saaneet huilata pari päivää, ja kentälle saadaan varmasti tuoreita jalkoja. Toimimme peluutuksen suhteen samojen periaatteiden mukaisesti kuin aiemminkin kaudella otteluruuhkassa.

HJK:n tueksi Tampereelle on matkaamassa mittava joukko kannattajia – näillä näkymin yli 200 henkeä. Koskela kiittelee kannattajien aktiivisuutta.

– Hienoa kuulla, että huomennakin on paljon kannattajia paikalla. Kannatus on ollut erinomaista läpi kauden, ja tavoitteenamme on tietysti tehdä kimpassa kolmen pisteen lauantai.

Pelikiellossa olevan Almenin lisäksi HJK-ottelu jää varmuudella väliin loukkaantuneilta Kalle Katzilta ja Yusif Moussalta. Lisäksi kuuden maalin mies Kai Meriluoto joutuu olemaan sivussa, sillä HJK:sta lainalla olevan hyökkääjän sopimus estää emoseuraa vastaan pelaamisen.

Keltavihreiden puolustuksen keskikaista on hieman alimiehitetty Katzin ja Almenin poissaolojen myötä.

– Pitää koputtaa puuta, toivottavasti Tabi (Manga) ja Tatu (Miettunen) pysyvät pelikunnossa, muuten meiltä loppuu topparit. Neljällä keskuspuolustajalla olemme alusta alkaen vetäneet, ja siinä voi varioida laitapakin tonttia myös. Aika rajoilla mennään, jos tulee loukkaantumisia ja pelikieltoja. Uskon kyllä, että vastuunkantajia löytyy tiukassakin paikassa, Kallio päättää.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja yli kaksi kuukautta poissa tositoimista ollut Miska Ylitolva tekee paluun kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Roope Riski, Valtteri Moren, Manuel Martic ja Joona Toivio. Lisäksi joillain pelaajilla on pieniä vaivoja, ja heidän osaltaan tilanne ratkotaan vasta lauantaiaamuna – turhia riskejä joukkue ei haluta ottaa.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1 : Leppänen Veli-Matti
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Nieminen Juho


Ilves-HJK Ratinan stadionilla lauantaina 23.7. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut