AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2022

"Todella monipuolisesti joudumme puolustamaan" - Ilves-luotsi Kallio tietää HJK:n vahvuudet

"Todella monipuolisesti joudumme puolustamaan" - Ilves-luotsi Kallio tietää HJK:n vahvuudet

"Köpi" tuntee Klubin pelitavan hyvin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves saa lauantain iltapäiväottelussa vieraakseen sarjataulukon kakkosena keikkuvan HJK:n.

Päävalmentaja Toni Koskelan miehistöllä on viime aikoina ollut päällimmäisenä mielessä eurocup-ottelut. HJK kärsi Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausosassa keskiviikkona kotonaan 1–2-tappion tshekkiläiselle FC Viktoria Plzeňille.

Hallitseva mestari on viime aikoina kohdannut erilaisia vastustajia niin Suomesta kuin ulkomailta. Helsinkiläisten leveä ja nimekäs rosteri taipuu monenlaiseen pelitapaan.

– HJK:n moni maalipaikka loppujen lopuksi tulee tilanteenvaihdoista tai suoraviivaisen hyökkäyksen jälkeen. Siellä on paljon hyviä yksilöitä, jotka pystyvät hitaaseen pallonhallintaankin, mutta mielestäni vaarallisimmat paikat tulevat nopealla tavalla. Laidoille saadaan ylivoima ja pallo keskitetään boksiin tai sitten joku henkilökohtaisella suorituksellaan ajaa keskustaan laukaisupaikkaan, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio pohtii.

– Todella monipuolisesti joudumme siis puolustamaan. Oman boksin varjeleminen on tietysti aina ykköslähtökohta puolustuksessa. Maalin edessä pitää olla hereillä ja päättäväinen, Kallio toteaa.

Ilves-HJK Ratinan stadionilla lauantaina 23.7. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia