AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2022

"Lopulta väsymys painaa ja aktiivisuus loppuu" - Kallio harmitteli Ilveksen otteen menettämistä

"Lopulta väsymys painaa ja aktiivisuus loppuu" - Kallio harmitteli Ilveksen otteen menettämistä

HJK jyräsi lopussa ohi Ilveksestä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves taipui johtoasemasta lauantaina 1-2-tappioon HJK:lle.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio näki yhtäläisyydet esimerkiksi kauden ensimmäiseen HJK-kohtaamiseen, jossa avauskokoonpanojen välinen alku lupasi kissapedolle hyvää.

– Sama tarina on tapahtunut meille nyt monta kertaa. 60 minuuttia olemme pelissä todella hyvin mukana, mutta sitten pelin luonne muuttuu vaihtojen kautta. Siinä vaiheessa me jäämme jalkoihin. Niin kävi Seinäjoella SJK:n kanssa, viimeksi HJK:n vieraana ja nyt myös kotona, Kallio manaa.

– Emme enää löydä uskallusta, ja peli menee puolustustaisteluksi. Urhoollisesti tehdään sitä, mutta sitten yksittäiset virheet kostautuvat, kuten tänäänkin. Pallo boksiin, ei saada purettua, pikkaisen löysää puolustamista ja sitten maksetaan hintaa.

Suomen suurimmilla resursseilla operoivalla HJK:lla on leveyttä jokaiselle pelipaikalle, mutta sen taakse ei voi urheilussa piiloutua.

– Onhan meillä HJK:n kanssa erilainen budjetti, se on selvä asia. Ei sillä kuitenkaan voiteta. Jostain täytyy aina kaivaa se energia ja rohkeus, jolla peli käännetään omaksi eduksi.

– Ero näkyy siinä, että kun me puolustamme kurinalaisesti ja saamme pallon, niin sitten meillä lopulta väsymys painaa ja aktiivisuus loppuu. Pallo huiskastaan ja taas palataan puolustamaan. Pelirohkeus pitäisi säilyä täydet 90 minuuttia, Kallio toivoo.

Lisää uutisia