4-3-3
vko.29 // 23.7.2022

AC Oulu nousi takaa voittoon IFK Mariehamnista (AC Oulu-IFK Mariehamn 3-1)

Samuel Anini iski niitin lauantain ottelulle. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin pitkä vierasmatka Ouluun ei tuottanut lauantaina tulosta, kun kotijoukkue AC Oulu väänsi pisteet itselleen maalein 3-1.

IFK Mariehamn aloitti ottelun pirteämmin ja meni johtoon jo 8. minuutilla Joakim Latosen katkaistua AC Oulun puolustuksen heikon taaksepäin syötön. Latonen tarjoili pallon Délle, jolla oli helppo työ iskeä johtomaali.

Avausmaalin jälkeen IFK Mariehamnin hyvä ote jatkui ja 20 minuutin kohdalla Yanga Baliso löysi syötöllään John Owoerin, joka laukoi mutta niukasti ohi maalin. AC Oulu iski kuitenkin pian tämän jöälkeen, kun Niklas Jokelainen pääsi iskemään tasoituksen Michale Lopezin syötöstä. Owoerilla oli tämän jälkeen paikka kääntää peli jälleen vieraiden eduksi, mutta Calum Ward Laivastonsinisten maalilla esitti hienon torjunnan ja sai pallon ohjattua yläriman kautta kulmapotkuksi.

Kun IFK Mariehamn ei käyttänyt paikkojaan, kävi kuten usein käy eli vastustaja iski. Anibal Embalo sai poikittaissyötön Rasmus Karjalaiselta ja siirsi AC Oulun johtoon. 2-1-johdon myötä AC Oulu alkoi myös saada enemmän otetta pelistä.

Toinen jakso olikin AC Oulun hallintaa ja toppari Embelo oli lähellä lisätä isäntien johtoa, mutta Yann Fillion torjui hienosti Embolon puskun. Toista jaksoa leimasivat vaihdot ja AC Oulu onnistui näissä mainiosti. Samuel Anini junior ehti olla kentällä vain nelisen minuuttia ennen kuin iski niitin ja 3-1-osuman AC Oululle.

Kunnon takaa-ajoa IFK Mariehamn ei enää saanut aikaiseksi, vaikka lopussa Ward joutuikin venyttämään tosissaan Vahid Hambon laukauksen eteen. Lopussa Grönvitt sai vielä lisää jobinpostia, kun Owoeri kuittasi illan toisen varoituksensa ja joutui jättämään kentän punaisen kortin myötä.