AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#14 Jokelainen #23 Anibal Embalo #17 Anini

31

(2-1)

Yleisöä 2229

IFK Mariehamn
4-3-3
#9 Dé
vko.29 // 22.7.2022

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

AC Oulu ja IFK Mariehamn iskevät toista kertaa yhteen tällä kaudella. (Kuva: IFK Mariehamn)

AC Oulu ja IFK Marienhamn kohtaavat toistamiseen tälle kaudelle lauantaina kello 17.00 Raatissa alkavassa ottelussa. Ottelu on samalla Rasmus Karjalaiselle ensimmäinen AC Ouluun paluunsa jälkeen.

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli saarelaisten juhlaa Ahvenanmaalla, kun he voittivat kotiottelunsa kylmän kevättuulen siivittämänä luvuin 2-1. Lauantaina Oulussa toivotaan kaunista säätä, mutta pohjoista puhuria joukkueelta ja sitä kautta revanssia saaren vierailulta.

Grönvitt on ollut Laivastonsinisille aina vaikea vastustaja. Maratontaulukossa on 11 kohtaamista, joista oululaiset ovat voittaneet vain kolme ja saarelaiset puolestaan ovat vieneet pisteet mennessään kuusi kertaa. Viime kaudella AC Oulu pystyi voittamaan vain yhdesti kotiottelussa hyvävireisen jaksonsa aikana heinä-elokuussa ja kaksi muuta ottelua tuotti tappion jatkosarjassa kotona ja alkukaudesta vieraissa Ahvenanmaalla.

IFK lähtee lauantai-illan taistoon neljän ottelun tappiottomien pelien putkessa. Edellisellä kierroksella vihreävalkoiset pelasivat tasan Kamratderbyssä ja sitä ennen he voittivat VPS:n maalein 3-1 Vaasassa. Saarelaiset ovat selättäneet alkukauden tehottomuuden ja ovat iskeneet viimeisessä viidessä ottelussa yhdeksän maalia. Lauantai-iltana vastaan astelee siis varsin hyvävireinen maarianhaminalaisjoukkue.

- Oulu on joukkue, joka pitää mielellään paljon palloa. Odotan että he lähtevät rakentamaan peliä alhaalta saakka ja lähtee sieltä sitten ylöspäin, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén ennakoi.

- Meidän pitää olla todellakin parempia viimeistelyssämme. Emme olleet oikein keskittyneitä viimeksi HIFK:ta vastaan, nyt meidän pitää pystyä käyttämään paikat paremmin hyväksemme, Norrmén linjaa.

AC Oulu lähtee lauantain matsiin erittäin vakuuttavan esityksen jälkeen Tampereella, jossa oululaiset kaatoivat Ilveksen 2-0. Laivastonsiniset pesivät kasvonsa edellisen pahasti pieleen menneen kotiottelun jälkeen, mutta Oulussa janotaan varmasti myös samanlaista esitystä, kuin Ratinassa viime viikolla. Lauantaina tullaan todennäköisesti näkemään taisteleva ja kaikkensa antava kotijoukkue, joka haluaa varmasti näyttäytyä ihan eri tavalla, kuin juhlaottelussa kotiyleisön edessä.

Lauantai-ilta on myös Rasmus Karjalaisen paluu Laivastonsinisiin usean muualla vietettyjen vuosien jälkeen. Edellisen kerran Karjalainen edusti AC Oulu kaudella 2016 Ykkösessä.

- IFK Mariehamn on ollut viimeaikoina erinomaisessa vireessä ja ovat keränneet paljon pisteitä. He ovat tehneet pieniä muutoksia, mutta eivät ole luopuneet kumminkaan tavastaan pelata. Heillä on erinomainen vastahyökkäysjoukkue ja he laukovat erittäin paljon.

- Meillä pitää olla hyvä valmius puolustamiseen meidän pitäessä palloa, koska he ovat varmasti kytiksellä, jos mahdollisia epätasapainotilanteita syntyy heidän pallonriistotilanteidensa jälkeen, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen miettii oululaisten sivuilla.

IFK Mariehamnin loukkaantumistilanteessa näkyy mukavasti valoa. Eero Tamminen, Robin Sid ja Timi Lahti ovat kaikki mukana Oulun reissulla oltuaan viime ajat sivussa loukkaantumisten takia. Sivussa lauantain ottelusta Grönvittiltä ovat Mohammed Abubakari ja Mikko Sumusalo.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu-IFK Mariehamn Raatin Stadionilla lauantaina 23.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut