AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

32

(1-1)

Yleisöä 2011

FC Inter
3-4-3
vko.28 // 17.7.2022

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

FC Haka isännöi maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa FC Interiä.

Sarjataulukkoa katsomalla on helppo todeta, että jokainen ottelu runkosarjan – ja kauden – loppuun asti on tärkeä, sillä kausi on todella tasainen valtaosan joukkueista kesken. Sijojen 5.-10. joukkueet mahtuvat neljän pisteen sisään. Inter ja Haka ovat tällä hetkellä tasapisteissä peräkkäisillä sijoilla, kuudentena ja seitsemäntenä.

Pelaajarintamalla turkulaisten tilannetta vaikeuttaa Veikkausliigan maalipörssin kolmosen, Benjamin Källmanin sopimuksen päättyminen. Källmanin seitsemän osuman lisäksi neljän maalin David Haro loukkaantui euro-ottelussa, joten vieraiden riveistä on maanantain lähes puolet alkukauden maalintekovoimasta poissa. Myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tiedostaa vieraiden hyökkäyskaluston heikentyneen.

– Mitä olen Interin pelejä alkukaudesta katsonut, niin kyllähän ne tehot ovat pitkälti Petteri Forsellin ja Källmanin kautta tulleet – nyt toinen heistä on poissa.

– Varmasti vahvistavat vielä hyökkäystään, mutta maanantaille avut eivät millään kerkiä. Nyt hyökkäys on siis paljolti vain Forsellin varassa, Tainio miettii Hakan sivuilla.

Alkukautta peilatessa lähtötilanne otteluun on suorastaan kutkuttava. Molemmilla joukkueilla on 13 pelaamastaan ottelusta kasassa 18 pistettä viidellä voitolla ja kolmella tasapelillä.

– Viime vuosina Inter on ollut enemmän fyysinen joukkue, mutta nyt heillä on vikkelämpiä ja hyökkäysorientuneita pelaajia enemmän. Ei missään nimessä huono joukkue ja ovat kyllä vaikea voitettava.

– Lisäksi erikoistilanteet heillä on aina pahoja, eikä vähiten sen takia, että siellä on Veikkausliigan paras antaja vastassa, Tainio varoittaa viitaten juurikin Forselliin.

Turkulaisryhmä tulee otteluun täynnä näyttöhaluja, sillä alla on alkuviikon pettymys eurokentillä FC Dritan vieraana. Joukkue haluaa nyt iskeä tauluun vahvemman esityksen.

Interin takalinjoilta paikkansa sementoinut Ruxi ennakoi tiukkaa ottelua.

– Haka on joukkue, joka on kehittynyt viime kaudesta paljon. He ovat todella vaarallisia suunnanmuutospelissä, mutta ovat kehittyneet myös paljon kontrolloimaan palloa. He ovat perinteisesti olleet hyvä joukkue puolustamaan, vaikka tällä kaudella ovatkin päästäneet suht paljon maaleja. Haka kehittyy kuitenkin askel askeleelta, joten luvassa ei ole helppo peli. Lähdemme siihen samoista pisteistä, siispä katsojille on luvassa hieno peli, espanjalainen povaa Interin sivuilla.

Hakan terävin syömähammas on edelleen skottitulokas Lee Erwin. Hän johtaa koko sarjan maalipörssiä kahdeksalla osumallaan ja kolmella maalisyötöllään. Teholukemissa ainoastaan sinimustien Petteri Forsell yltää yhtä isoon summaan tehoin 4+7. Ruxi kunnioittaa Erwiniä, mutta jalkapallo-ottelu harvoin on yhden miehen show.

– Hän on pelannut mahtavan kauden ja tehnyt paljon maaleja, mutta mielestäni meidän pitää keskittyä omaan pelaamiseemme. Jos teemme sovitut asiat niin hyvin kuin pystymme, meidän ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota vastustajan tekemisiin. Toki itse tykkään aina katsoa vastustajan hyökkääjien pelaamista videolta, jotta saan informaatiota heidän pelitavoistaan, Ruxi päättää.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Vuorinen Juuso


FC Haka-FC Inter Tehtaan kentällä maanantaina 18.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja FC Interin verkkosivut