AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2022

FC Inter ottanut opiksi Konferenssiliigan tappiosta – ”Se tekee meistä vahvemman”

FC Inter ottanut opiksi Konferenssiliigan tappiosta – ”Se tekee meistä vahvemman”

Ruxi tiedostaa sarjan tiukkuuden. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter palaa Veikkausliigakentille maanantaina, kun se kohtaa Valkeakoskella FC Hakan. Interin toppari Ruxin mukaan Konferenssiliigassa koettu pettymys on pyyhitty jo pois.

Inter koki kosovolaisen FC Dritan vieraana 0-3-tappion ja putosi näin yhteismaalein 1-3. Joukkue on sinnikkäästi yrittänyt kehittää peliään viime päivien aikana ja pää on pidetty pystyssä.

– Kosovon tapahtumat olivat luonnollisesti iso pettymys, mutta me yritämme ottaa opiksemme niistä asioista. Se tekee meistä vahvemman ja olemme jo käsitelleet ne asiat unohduksiin. Meillä on vielä paljon asioita, joista taistella. Olemme liigassa hyvissä asemissa ja mielessä on totta kai mahdollisimman korkea sijoitus ja lisäksi olemme vielä Suomen Cupissa mukana. Kauden isoin tavoite on uusia paikkamme eurokentillä, ja siinä taistelussa me olemme vielä mukana, Ruxi kertoo Interin sivuilla.

Veikkausliigassa sarjatilanne on äärimmäisen tasainen. Haka ja Inter ovat tasapisteissä, mutta Nelospaikkaan on eroa kolme pistettä, mutta toisaalta kymmenentenä oleva IFK Mariehamn on niin ikään kolmen pisteen päässä. Ruxi tiedostaa hyvin, missä Inter sarjataulukossa sijaitsee ja on tietoinen, että jokaisella voitolla on merkitys.

– Tietysti seuraamme sarjataulukkoa, mutta keskittyminen ei saa mennä vain sen tuijottamiseen. Meidän pitää pelata peli kerrallaan ja sarjataulukko tulee muuttumaan vielä paljon. Muutamalla voitolla olet todella ylhäällä ja muutamalla tappiolla olet puolestaan aika alhaalla. Lähdemme voittamaan jokaista peliä ja sen kausi on osoittanut, että mikä tahansa joukkue on voitettavissa. Lopussa sarjataulukko kertoo sen, missä ansaitsimme olla.

FC Haka-FC Inter maanantaina 18.7. Tehtaan kentällä kello 18.00

Lisää uutisia