3-4-3
vko.18 // 3.5.2022

HJK haki niukan voiton Interistä (FC Inter-HJK 0-1)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter kärsi Veikkausliigan tiistain ainoassa ottelussa harmittavan tappion HJK:lle lukemin 0-1. Ottelun ainut maali syntyi rangaistuspotkusta ensimmäisen puoliajan lopulla.

Ensimmäinen jakso ei ollut muutoin ollut maalipaikoilla iloittelua. HJK oli joukkueista jonkin verran hallitsevampi osapuoli, mutta kummallakin joukkueella oli selvästi omat hallintajaksonsa. Walter Viitala oli maalivahdeista se, joka joutui torjuntatöihin useammin. Rangaistuspotku syntyi, kun Inter-hyökkääjä Matias Tamminen yritti purkaa sivuvaparin päällään. Pusku suuntautui epäonnisesti omaan käteen, joka oli niin sanotusti "irti kehosta" reiden korkeudella.

Helsinkiläisiltä astui rangaistuspotkua ampumaan serbihyökkääjä Bojan Radulovic. Hän ampui pallon matalana vasempaan kulmaan, Inter-vahti Viitala aavisti oikein, mutta ei pystynyt pysäyttämään Selectin kulkua maaliverkkoihin.

Ottelun seuraava kulminaatiopiste nähtiin 65. minuutilla, kun Petteri Forsell sai ottelun toisen varoituksensa.

Forsellin punaisen kortin jälkeen Inter-luotsi Miguel Grau katsoi, kuinka HJK muutti peliään. He halusivat pitää palloa enemmän ja pelasivat sitä vähemmän tiloihin. Inter vastasi tähän pitämällä linjat tiiviinä ja Jussi Niska sekä Matias Tamminen antoivat laidoiltaan painetta ylöspäin, mikä tuottikin hyvän hallintajakson ottelun loppuun. Inter sai monta erikoistilannetta, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä.

Paras paikka syntyi Tammiselle, kun hän pääsi HJK-veskarin kanssa nokikkain David Haron syötöstä. Hyökkäys tyssäsi kuitenkin näyttävään jalkatorjuntaan.