AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1717

HJK
3-4-3
vko.18 // 2.5.2022

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

FC Inter ja HJK kohtaavat toisensa toistamiseen alle kahden viikon sisään, kun joukkueet taistelevat Veikkausliigan sarjapisteistä tiistaina Veritas Stadionilla. HJK hakee sinimustista varmasti revanssia, sillä huhtikuun loppupuolen ottelu päättyi Helsingissä murskalukemin 1-4.

Ottelu oli kokonaisuudessaan lopputulosta tasaisempi. Se ratkesi vasta viimeisen parikymppisen aikana, kun turkulaisten hyökkäyspään pelaajat osuivat maalipuiden väliin kolmesti seitsemän minuutin sisään.

Inter-toppari Ruxi povaa tiistain koitoksesta tasaista vääntöä.

– Se oli Helsingissäkin tasainen peli 1-2-maaliin asti. Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka haluavat pitää palloa. Meiltä pitää löytyä silti myös ratkaisuja pidemmän pallon pelaamiseen, kentän kunto huomioiden. He haluavat varmasti voittaa meidät Helsingin tapahtumien jälkeen. Ottelusta tulee hieno kannattajillekin, espanjalainen povaa Interin verkkosivuilla.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa, että kitkerästä kotitappiosta Interiä vastaan puolitoista viikkoa sitten on otettu opiksi.

– Petteri Forsell ja Benjamin Källman ovat erittäin hyviä hyökkäyssuunnan pelaajia tähän sarjaan, ja heidät meidän pitää saada paljon viime peliä paremmin kontrolliin – erityisesti silloin, kun hyökkäämme itse. Forsell ei saa päästä käynnistämään hyökkäyksiä niin kuin pääsi täällä.

Interin kahden viime ottelun maalivire on ollut häikäisevä. Joukkue kuritti HJK:n jälkeen IFK Mariehamnia vappuna neljän maalin edestä.

– Olemme olleet tosi tehokkaita ja luoneet paljon maalipaikkoja. Sen lisäksi puolustimme viime pelissä todella hyvin, IFK Mariehamn ei saanut käytännössä yhtään vaarallista maalipaikkaa. Itseluottamus on korkealla ja aiomme hyödyntää sitä tiistain ottelussa.

Pelitahti on tiivis, kun edellisestä pelistä on vain pari päivää. Ruxi on yksi niistä pelaajista, kuka on pelannut täysiä peliminuutteja pelistä toiseen.

– On vaikea saada tuoreet jalat, sillä kenttä on todella raskaassa kunnossa ja palautuminen on haastavaa, koska sille ei ole kauheasti aikaa. Kalenteri on mitä se on. Meillä on paljon pelejä; Suomen Cupin, Konferenssiliigan ja liigan ottelut, joten meidän pitää ammattimaisia palautumisen suhteen. Ei ole helppoa olla tuoreimmillaan tiistaina, mutta me yritämme, Ruxi lupaa.

Inter isännöi HJK:ta Veritas Stadionilla, joten visiitti on Klubille kauden ensimmäinen luonnonnurmelle. Valmistautumiseen se ei varsinaisesti ole vaikuttanut.

– Luonnonnurmi on fyysisesti paljon kuormittavampi, etenkin kun se vaikuttaa tv-kuvan perusteella olevan aika heikossa kunnossa. Siinä mielessä täytyy olla fiksu, eli pelin tulee olla suoraviivaisempaa, ja tiettyjä alueita kentästä ei ehkä kannata käyttää niin paljon, Koskela pohtii.

HJK:n laajan materiaalin myötä kokoonpanoon on luvassa derbyvoittoon verrattuna "joitakin muutoksia", ja tekijämiehiä jää tällä kertaa myös kokoonpanon ulkopuolelle. Poissaolijatilanne on paria pykälää viime viikkoa parempi: Anthony Olusanya on jälleen pelikunnossa, ja sairastelusta toipuneet Miska Ylitolva ja Valtteri Moren ovat palanneet joukkueharjoituksiin. Santeri Väänänen, Matti Peltola sekä Riskin veljekset ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Hyytiä Joni


FC Inter-HJK Veritas Stadionilla tiistaina 3.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HJK:n verkkosivut