AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2
#11 Rogerson #10 Zarokostas #9 Erwin

32

(2-1)

Yleisöä 718

IFK Mariehamn
4-3-3
#20 Tamminen #3 Mensah
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga palaa lauantaina maaottelutauolta tositoimiin, jolloin Haka saa vastaansa IFK Mariehamnin. Kolmen viikon tauon aikana myös Tehtaan kentän keinonurmi on uusittu, joten ottelu toimii samalla uuden alusta tulikokeena.

Rajusti viime kaudesta uudistuneen vierailijan alkukausi ei ole lähtenyt sujumaan kovinkaan ruusuisissa merkeissä ja joukkue majaileekin tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisenä neljän pisteen turvin perää pitävään toiseen IFK:iin. Myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on pistänyt merkille vastustajan heikon alkukauden.

- Eivät takuulla ole tyytyväisiä alkukauteensa ja haluavat varmasti tulla hakemaan täältä pisteitä, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Myöskään kuntokäyrä ei saarelaisilla vaikuta kovinkaan lupaavalta, sillä viimeisimmistä viidestä ottelusta joukkue on onnistunut nappaamaan vain yhden tasapelipisteen. Tosin rehellisyyden nimissä on myönnettävä, ettei Hakankaan pistesaldo viimeisimmistä viidestä ottelusta ole, kuin yhden pisteen parempi.

Myöskään viikolla pelatussa Suomen Cupin ottelussa Mariehamn ei saanut katkaistua voitottomien otteluiden putkeaan, sillä juurikin HIFK kävi hakemassa Ahvenanmaalta jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 1-2.

- Meidän pitää jatkaa pelaamista samalla tavalla kuin cupin pelissä, mutta meidän pitää pystyä tekemään paikoistamme maaleja. Emme ole tyytyväisiä tuloksiin, mutta henki on hyvä ja tiedämme, että meidän pitää pystyä parempaan, jotta saamme tuloksia, painottaa IFK Mariehamnin puolustaja Jean-Christophe Coubronne.

- Tärkeintä on nyt saada pisteitä ja nousta turvallisemmille sijoille niin pian kuin mahdollista.

Koskilaiset sen sijaan jatkoivat Suomen Cupissa voitokkaasti hakiessaan Hämeenlinnasta niukan 0-1 -voiton Janne-Pekka Laineen viimehetkien maalilla. Huonokuntoisella luonnonnurmella pelattu ottelu ei ollut kaunista katsottavaa, eikä missään nimessä palvellut Hakan omaa peliä lauantaita silmällä pitäen.

Voitto on kuitenkin voitto ja joukkue on voinut keskittyä hakemaan tuntumaa Tehtiksen huippukuntoiseen alustaan henkisesti vahvempina, kuin tappio niskassaan Valkeakoskelle saapuva vierailija. Valmentaja Tainio on ottanut alustan uusimisen ilolla vastaan.

– Kyllä uusi kenttä palvelee meidän peliä oikein hyvin. Se, mitä vanha kenttä aiheutti, niin treeneistä puuttui intensiteetti. Tämä on nyt paljon nopeampi pelata, kuin vanha kenttä, Tainio toteaa.

Grönvitt lähtee kasvattamaan pistepussiaan, mutta vastustajan vahvuudetkin ovat hyvin tiedossa.

- Innolla odotan lauantain ottelua. Haka on hyvin organisoitu joukkue, he pelaavat tiiviinä ryhmänä ja antavat kaikkensa toistensa eteen, Coubronne kuvaa.

Hakan pelaajatilanne on aavistuksen parempi, kuin tiistain Cup -ottelussa, sillä Logan Rogerson palaa maajoukkuekomennukselta vahvuuteen. Eero-Matti Auvincen ja Vigori Gbe ovat sen sijaan edelleen sivussa.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa loukkaantuneet Mikko Sumusalo ja Alvaro Ngamba sekä sairastuneet Melvin Kahnberg ja Oscar Wiklöf.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2 : Leppänen Veli-Matti
4.ET: Vuorinen Juuso


FC Haka-IFK Mariehamn Tehtaan kentällä lauantaina 18.6. kello 15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, IFK TV