AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3
#8 Pennanen #2 Ollila #8 Pennanen

32

(1-1)

Yleisöä 1109

FC Lahti
3-4-3
#8 Klinga #99 Kandji
vko.24 // 18.6.2022

Ilves loppuhetkillä voittoon (Ilves-FC Lahti 3-2)

Ilves loppuhetkillä voittoon (Ilves-FC Lahti 3-2)

Petteri Pennanen pamautti voittomaalin Ilvekselle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi kirvelevän 3-2-tappion vieraskentällä Ilvekselle. Petteri Pennanen osui kahdesti ja Tuomas Ollila iski yhden osuman kotijoukkueelle. Lahden maaleista vastasivat Matti Klinga ja Macoumba Kandji.

Jo ottelun alku oli vauhdikas. FC Lahden Kevin Kouassivi-Benissan keskitti matalan pallon ja Albion Ademi pääsi ampumaan. Rasmus Leislahti kuitenkin torjui. Toisessa päässä puolestaan Ilves onnistui. Petteri Pennanen sai jalkansa vapaaksi ja ampui palon vastustamattomasti ohi Antonio Regueron ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Ilveksellä oli maalinsa jälkeen muutama paikka, mutta lahtelaiset kestivät. Lahti tasoitti ottelun puolen tunnin pelin jälkeen. Loorents Hertsi ja Matti Klinga pelasivat pallon Hysen Memollalle, joka jatkoi pallon eteenpäin. Klinga karkasi puolittaiseen läpiajoon ja iski pallon tarkasti alanurkkaan. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Lahdella oli huippupaikka. Albion Ademi tuli laidaltaan läpi, mutta Leislahti kesti. Noin tunnin kohdalla Lahti joutui suorittamaan kaksi pelaajavaihtoa. Ilveksen puolustaja Kalle Katz teloi Antonio Regueron ja myös Juho Pirttijoki joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Regueroa paikannut Joona Tiainen joutui heti kylmiltään nollaamaan liigan kuumimman hyökkääjän Kai Meriluodon. Seuranneesta kulmasta Ilves kuitenkin iski. Pallo tuli Tuomas Ollilalle, jonka tarkka laukaus upposi pelaajamuurin takaa alakulmaan.

Lahti ei suostunut luovuttamaan, vaan vyörytti palloa Ilveksen maalille. Lopulta lisäajalla Tabi Manga kaatoi Chinedu Geoffreyn ja pallo vietiin pilkulle. Macoumba Kandji upotti pilkun varmasti ja toi Lahden tasoihin.

Ottelun maalit eivät kuitenkaan olleet tässä. Molemmat joukkueet hakivat pienellä riskillä vielä voittoa. Kuudennella lisäminuutilla Pennanen katkaisi Tiaisen avauksen ja pääsi nokikkain lahtelaisvahdin kanssa. Pennanen vei pidemmän korren ja viimeisteli Ilvekselle voittomaalin.