AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

32

(1-1)

Yleisöä 1109

FC Lahti
3-4-3
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Maajoukkuetauon jälkeen Ilves pääsee jälleen tositoimiin, kun Ratinaan saapuu lauantaina vieraaksi FC Lahti.

Ennen maajoukkuetaukoa FC Lahti kävi vierasreissulla FC Hakan maaperällä. Isännät olivat kiinni kolmessa pisteessä, mutta täyden peliajan täyttyessä "mustat kuhnurit" iskivät lukemiksi 1–1. Lahti sai painetta maalin edustalle ja lopulta Loorents Hertsi ehti jalkoineen palloon juuri, kun Aatu Hakala oli liimaamassa palloa käsiinsä.

Ilves puolestaan kohtasi toukokuun viimeisellä kierroksella Turussa FC Interin. Toisella jaksolla peliä piristi tapahtumarikas puolituntinen, jonka aikana nähtiin neljä maalia ja useita läheltä piti -tilanteita. Ilveksellä oli voiton avaimetkin käsissään, mutta taululle jäi lopulta 2–2-lukemat. Kai Meriluoto viimeisteli molemmat tupsukorvien osumat.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio on sovitellut pelaajapalettia yhteen kuuden maajoukkuekomennuksen kanssa.

– Useampi pelaaja oli maajoukkuetehtävissä, niin emme järjestäneet mitään erityistä isoa joukkuetapahtumaa. Kerättiin voimia aluksi ja sitten palattiin hommiin. Meillä oli 12-13 tervettä pelaajaa mukana, mutta pienelläkin porukalla saatiin hyvin treenattua.

– Käytiin KuPSia vastaan pelaamassa viime viikolla harjoitusottelu ja saatiin myös siten pidettyä yllä pelituntumaa. Viimeisin viikko on harjoiteltu koko porukan kanssa, Kallio kertoo.

Lahtelaiset ovat pelanneet liigassa jo neljä voitotonta ottelua, mutta Lahti pääsee Tampereelle pitkästä aikaa lähes ehjällä miehistöllä. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa vain pitkäaikaispotilaat Lassi Järvenpää ja Pyry Lampinen. Lisäksi Eduards Emsis on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Atlantis-ottelussa Lahti kokeili toisella jaksolla pieniä taktisia muutoksia, jotka purivat. Etenkin Hysen Memollan syötöt ja keskitykset toivat tuhoa hyökkäyspäässä. Päävalmentaja Ilir Zeneli joukkoineen on harjoitellut tiiviisti Pajulahdessa ja hionut myös puolustuspeliä hieman uuteen uskoon.

Ilveksen terveystilanne on kokonaisuutena hyvä, ja tauko otteluista on antanut ansaittua lepoa monelle työjuhdalle.

– Yusif Moussa loukkaantui Inter-pelissä, ja hän on vähintäänkin kesäkuun sivussa. Teemu Jäntti kuntouttaa myös vielä itseään, mutta Tuure Siira alkaa olla lähellä pelikuntoa. Johan tässä oudon pitkään oltiinkin pelaamatta. Hienoa päästä tositoimiin ja kotikentälle.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1 : Mantere Juuso
AET 2 : Kemppinen Antti
4.ET: Reitala Oliver


Ilves-FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 18.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut