3-5-2
vko.21 // 29.5.2022

VPS haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-VPS 1-3)

Kahden maalin mies Kalle Multanen. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS haki toukokuun päätteeksi arvokkaat pisteet matkaansa IFK Mariehamnilta lukemin 3-1.

IFK aloitti ottelun vahvasti ja pallonhallinta oli selvästi kotijoukkueella. Vajaan vartein kohdalla Robin Sidillä oli ensimmäinen paikka, mutta laukaus suuntautui ohi Oskari Forsmanin vartioiman VPS-maalin. Avausjakson puolivälissä VPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Sebastian Strandvallin kuti painui muurin kautta kulmapotkuksi.

Vielä tästä kulmapotkusta VPS ei onnistunut, mutta 33. minuutilla tuli tulosta, kun Kalle Multanen pääsi varsin vapaasti puskemaan avausmaalin. Vain minuuttia myöhemmin IFK joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Jiri Nissinen korvasi Mikko Sumusalon.

VPS ja Multanen olivat jälleen asialla viisi minuuttia edellisestä maalista, kun hyökkääjä pääsi läheltä ohjaamaan numeroiksi 0-2. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toisen jakson alussa kotiyleisö odotti jo rangaistuspotkua, kun Eero Tamminen meni nurin rangaistusalueella, mutta pilli ei soinut. 64. minuutilla verkko soi toisessa päässä kenttää. VPS iski vastahyökkäyksellä ja Samba Sillah löi juoksukilpailussa Riku Sjöroosin sijoittaen pallon ohi vastaan rynnänneen Elmo Henrikssonin: 0-3.

IFK haki lisävoimaa vaihdoilla ja vaihdosta kentälle tullut Joakim Latonen tekikin kavennuksen, kun pelaamatta oli vielä vartin verran. IFK sai kavennuksesta virtaa ja painoi pelin VPS-päätyyn. Lähinnä maalia oli Tamminen, jonka laukaus 82. minuutilla kimposi Forsmanista ylärimaan. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja pisteet matkasivat Vaasaan.