AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

13

(0-2)

Yleisöä 760

VPS
3-5-2
vko.21 // 28.5.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saa sunnuntaina Veikkausliigakierroksen päätösottelussa vieraakseen VPS:n.

Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteissä ja voitto nostaisi kumman tahansa mukaviin asemiin keskikastissa.

IFK Mariehamnin akilleen kantapää alkukaudella on ollut maalinteko, sillä kahdeksassa Veikkausliigaottelussa osumia on syntynyt vain viisi. Tilanteen tiedostaa hyvin myös Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén.

- Otamme edellisotteluista mukaan puolustuspelaamisemme, joka on ollut hyvää. Ennen kaikkea meidän pitää kuitenkin olla hiukan terävämpiä ylöspäin ja ottaa mukaan tältä osin sen, mikä oli hyvää cupin ottelussa, Norrmén viittaa viikon 3-0-voittoon EPS:sta.

- Meidän täytyy olla aktiivisempia ja uskaltaa pelata enemmän ylöspäin.

Vepsun kaksi viimeistä Veikkausliigaottelua on päättynyt tappioihin. Lopputuloksista huolimatta joukkue on esittänyt vahvoja otteita, ja ei olisi ollut ollenkaan vääryys, jos näistä otteluista olisikin lähtenyt pisteitä mukaan. Aikaisemmin tällä viikolla Vepsu pääsi IFK Mariehamnin tapaan takaisin voittojen tielle, kun se varmisti paikkansa Suomen Cupin kuudennelta kierrokselta, kaataen kotonaan VJS:n numeroin 2–0.

– Kyllähän tietysti jokainen peli on tärkeä, ja jokaisesta pelistä on mahdollisuus saada se kolme pistettä. Meillä on kuitenkin kaksi ikävää kotitappiota alla, että siinä mielessä tämä on iso peli meille. Tauolle olisi huomattavasti mukavampaa lähteä hyvä tulos alla.

- IFK Mariehamnilla on myös sama tilanne, ja heillä on varmasti kova halu saada kotonaan hyvä tulos, että kyllä siitä varmasti kova ottelu tulee, ennakoi Vepsun päävalmentaja Jussi Nuorela.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne otteluun lähdettäessä on hyvä. Pikkukolhuja on edellisotteluissa tullut, mutta ei mitään vakavampaa.

- Varmaankin Patrik Raitanen on oikeastaan ainoa, jolle tämä ottelu tulee hiukan liian nopeasti. Hän ei ole ihan vielä valmis palaamaan, Norrmén kertoo.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Mainz Jonathan


IFK Mariehamn - VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, VPS:n verkkosivut