AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#19 Suutari

10

(0-0)

Yleisöä 1111

SJK
3-5-2
vko.21 // 27.5.2022

Ennakko: AC Oulu-SJK

Ennakko: AC Oulu-SJK

Kuva: Elias Mustonen

AC Oulu isännöi lauantaina SJK:ta ottelussa, joka päättää kevään härkäviikon molempien osalta.

Edelliset kolme ottelua Veikkausliigassa ilman tappioita pelannut SJK jatkoi putkea keskiviikkona Suomen cupissa, joskin se joutui Suomen cupin sääntöjen vuoksi pelaamaan omaa Ykkösessä pelaavaa akatemiajoukkuettaan vastaan. SJK eteni Suomen cupin 6.kierrokselle ja molemmat joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan viikonlopun otteluita varten.

– Nyt olemme valmistautuneet lauantain otteluun. Se on hieman haastavaa, kun peli tulee vain kolmen päivän päästä edellisestä, mutta olemme nyt hyvässä iskussa ja valmiita kohtaamaan AC Oulu, SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez sanoo.

- Se on hyvä joukkue, joka on käyttänyt paljon rahaa talven aikana vahvistaakseen joukkuetta. Siellä on ollut taatusti kovat odotukset kauteen, koska heillä on joitain todella hyviä pelaajia tähän sarjaan. Osan heistä me myös tunnemme tosi hyvin. Mutta olemme siihen valmiita.

Sama tilanne valmistautumisen suhteen on toki ollut myös Ac Oululla, joka niin ikään pelasi viikolla cupia voitokkaasti.

- Nyt valmistautumisaika on ollut lyhyt, mutta olemme olleet jo pitkään yhdessä, joten kaikkea ei tarvitse tehdä yhtä ottelua varten. Totta kai aina täytyy ottaa myös vastustaja huomioon ja nyt meillä on vastustaja, joka on täynnä hyviä pelaajia ja ansaitsisi ehkä olla korkeammalla taulukossa kuin ovat, Laivastonsinisten päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

- Toivon että olemme onnistuneet pelaajien valmistamisessa jokaiselle sopivimmilla tavalla lauantaita varten.

Raatissa SJK:ta odottaa luonnonnurmi ja tähän on SJK:ssa myös valmistauduttu.

– Olemme nyt harjoitelleet viime päivät luonnonnurmella ollaksemme mahdollisimman valmiita tähän vierasreissuun. Tämä on meille tärkeä ottelu, joka päättää tämän jakson. Haluamme olla hyvällä iskuetäisyydellä, kun menemme maajoukkuetauolle, Gómez linjaa.

Duarte odottaa tasaista ottelua ja tietää varoa vastustajan vahvuuksia.

- Meidän pitää olla erittäin hyviä ja tiiviitä puolustuksessa. Pallollisena meidän pitää jatkaa samaa kuin mihin olemme nyt pystyneet. Sillä on varmasti iso merkitys, kumpi onnistuu tekemään ottelun ensimmäisen maalin.

SJK:lla ei ole pelikieltoja lauantain otteluun, mutta pieniä kysymysmerkkejä muutamilla sivussa olleilla tai pienempiä loukkaantumisia saaneilla pelaajilla. Maalivahti Jesse Öst ja hyökkääjä Jake Jervis ovat olleet sivussa juuri tästä syystä. Aiemmin myös kesäflunssa on pitänyt joitain pelaajia sivussa, mutta näistä on ainakin jo päästy.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Väärälä Joakim


AC Oulu-SJK Raatin stadionilla lauantaina 28.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, SJK:n verkkosivut