AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

41

(1-1)

Yleisöä 3443

FC Haka
5-2-3
vko.20 // 21.5.2022

Ennakko: HJK-FC Haka

Ennakko: HJK-FC Haka

Kuva: Mira Lönnqvist

Veikkausliigakausi on hyvässä vauhdissa, ja HJK pelaa jo kauden kymmenennen ottelunsa sunnuntaina, kun valkeakoskelainen FC Haka saapuu vierailemaan Bolt Arenalle.

HJK on Veikkausliigan kärkipaikalla yhdessä ottelun vähemmän pelanneen Kuopion Palloseuran kanssa. 22 pistettä kerännyt kärkikaksikko on jo repinyt eroa muihin, kun kolmantena majaileva FC Honka on kahdeksan pisteen päässä. Haka on kuudentena kymmenellä pisteellään.

Pirteän alkukauden pelannut Haka on HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan mielenkiintoinen joukkue, jossa on potentiaalia molempiin suuntiin.

– Haka on mielestäni hyvä joukkue, jota vastaan mikään joukkue ei ole onnistunut luomaan montaa maalipaikkaa. Lisäksi heillä on yläkerrassa uusia, mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia, jotka ovat pelanneet hyvin. Sitä kautta koko joukkueenkin peli on kulkenut, ja esimerkiksi Kuopiostakin he olisivat tilastojenkin valossa ansainneet enemmän kuin saivat [1–2-tappio].

- Meidän täytyy pelata hyvä ottelu, jotta saamme haluamamme kolme pistettä, Koskela linjaa.

Kovilla panoksilla pelaava helsinkiläisjoukkue ei ehkä vielä ole esittänyt sellaista ylivoimaa, mitä siltä voisi olettaa nähtävän, mutta tähän Haka-valmentaja Ossi Virralla on selvä näkemys, miksi otteissa on vielä parannettavaa.

– HJK on tosi vahva ja hyvä joukkue, täynnä hyviä pelaajia. Ehkä yksi syy on se, että heillä on äärimmäisen laaja pelaajamateriaali. Ovat vaihtaneet paljon pelaajia pelistä toiseen ja pelin sisälläkin ovat tehneet paljon pelaajavaihtoja, niin tämmöiset tietyt tutkaparit ja pelaajien keskinäinen yhteistyö tietyllä tavalla kärsii siitä, kun pelaajat vaihtuu jatkuvasti jokaiseen peliin.

Kaikesta huolimatta kotijoukkue on sunnuntaina selvä ennakkosuosikki.

– HJK uskoo totta kai siihen, että he pystyy sitä peliä kontrolloimaan pallon kanssa ja olemaan aktiivinen myös prässipelissä. Siellä varmasti tulee hetkiä, että joudutaan puolustamaan pitkiä aikoja, mutta kyllä me siitä huolimatta halutaan olla itse aktiivinen ja rohkea joukkue huomenna.

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Kaikki odottaa, että HJK voittaa pelistä toiseen, mutta uskon, että omilla vahvuuksilla ja rohkealla pelaamisella me pystytään oleen tosi iso uhka myös HJK:lle!

Klubin pelaajatilanteessa on tapahtunut pieniä muutoksia: Roope Riski on jälleen valmennuksen käytettävissä, mutta sen sijaan Janne Saksela ja Joona Toivio ovat pienten loukkaantumisten takia sivussa sunnuntain ottelusta. Lisäksi katsomossa ovat edellisen ottelun tapaan Valtteri Moren, Pyry Soiri sekä pitkäaikaistoipilaat Santeri Väänänen, Riku Riski sekä Miska Ylitolva.

Hakan terveystilanne otteluun lähdettäessä on ennallaan. Pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on luonnollisesti sivussa, sekä lisäksi Salomo Ojalan täysi pelikunto odottaa edelleen itseään. Ojalan paluu tositoimiin on kuitenkin odotettavissa jo ensi viikolla.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lemettinen Jouni
AET 2 Komppa Paavo
4.ET Leino Mikko

HJK - FC Haka Bolt Arenalla sunnuntaina 22.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut