AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 22.5.2022

Klassikko edessä sunnuntai-iltana - ​Hakan edellinen voitto HJK:sta lähes 14 vuoden takaa

Klassikko edessä sunnuntai-iltana - ​Hakan edellinen voitto HJK:sta lähes 14 vuoden takaa

Mikko Innanen on iskenyt Hakan viimeisimmän voittomaalin HJK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka matkaa sunnuntaina Helsinkiin ja kohtaa Veikkausliigan klassikko-ottelussa HJK:n.

Haka ei ole HJK:ta vastaan viime vuosina juuri päässyt juhlimaan. Valkeakoskelaiset pelasivat toki viime vuosikymmenellä useamman kauden Ykkösessä, mutta kohtaamisia Veikkausliigassakin pitää kahlata melkoisen pitkälle taaksepäin ennen kuin löytyy Hakan edellinen täysi pistepotti HJK:lta.

Selaaminen pysähtyy päivämäärään 13.7.2008. Paikka oli tuolloin sama kuin tänä sunnuntainakin – tosin silloin nimellä Finnair Stadium – ja loppulukemat kirjattiin Hakan eduksi 1-2. Jarno Parikka vei HJK:n johtoon puolen tunnin kohdalla, mutta Toni Lehtinen tasoitti pian perään ja toisella jaksolla Mikko Innanen viimeisteli Hakan voittomaalin.

Kahdella seuraavalla kaudella Helsingissä päädyttiin pistejakoon, mutta 2011 ja 2012 HJK oli vahvempi. Hakan viimeisin piste HJK:lta tuli lokakuun 2012 alussa, kun ottelu Tehtaan kentällä päättyi 2-2. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja tämän jälkeen alkoi Hakan kahdeksanvuotiseksi venynyt taival Ykkösessä.

Kaudella 2020 Haka palasi Veikkausliigaan, mutta HJK oli tuolloin vahvempi molemmissa kohtaamisissa – Helsingissä 3-1 ja Valkeakoskella 4-1. Myös viime kaudella HJK vei molemmat kohtaamiset nimiinsä, joskin niukemmin numeroin. Helsingissä HJK:n voitto kirjattiin 2-0 ja Valkeakoskella 2-1.

HJK - FC Haka Bolt Arenalla sunnuntaina 22.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia