AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1595

AC Oulu
4-3-3
vko.20 // 22.5.2022

AC Oululle komea voitto Lahdessa (FC Lahti-AC Oulu 0-2)

AC Oululle komea voitto Lahdessa (FC Lahti-AC Oulu 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kärsi 0-2-tappion kesäisellä Hiihtiksellä pelatussa Veikkausliigaottelussa AC Oululle. Ottelun maaleista vastasivat Otso Liimatta ja Michael Lopez.

Ottelu alkoi FC Lahden kannalta painajaismaisesti. Kesken lahtelaisten hallinnan Michael Lopez karkasi laidalta nopeaan hyökkäykseen ja syötti pallon keskelle. Otso Liimatta tuikkasi pallon lähietäisyydeltä maaliin ja siirsi AC Oulun aikaiseen johtoon.

Lahti jatkoi hallitsemista ja etenkin Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi löysivät toisensa. Ensin Geoffrey pelasi paikan Hertsille ja jakson puolivälissä Hertsi alusti vetopaikan Geoffreylle. Molempien lahtelaisten laukaukset eivät osuneet maalipuiden väliin.

Jakson lopussa Lahdella oli vielä paikkoja tasoittaa. Martinos Christofi pelasi Hysen Memollan vauhtiin laidaltaan ja Albanian maajoukkuemies keskitti. Geoffrey oli pallossa ensimmäisenä, mutta oululaisvahti Calum Ward veny pallon kulmaksi. Myös kulmapotku oli vaarallinen ja Geoffrey pääsi liippaamaan Arttu Heinosen keskitykseen. Ward otti jaloillaan loistavan refleksitorjunnan ja AC Oulu selvisi.

Hetkeä myöhemmin Hertsillä oli vielä huippupaikka tasoittaa takatolpalta, mutta laitakiiturin yritys karkasi yli maalin. Näin ollen tauolle siirryttiin vierailijan 1-0-johdossa.

Lahti muutti toiselle jaksolle taktiikkaansa, mutta kotijoukkue ei saanut luotua huippupaikkoja. Toisessa päässä puolestaan Antonio Reguero joutui venymään kahteen otteeseen Lopezin yrityksen tielle. Lahtelaisten paras paikka tuli noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Reguero avasi pitkällä pallolla ja joukkueen kapteeni Macoumba Kandji jatkoi. Altin Zeqiri karkasi puolittain läpi ja sai ammuttua tulisesti. Ward kuitenkin torjui.

Ottelun lisäajalla oululaiset ratkaisivat pelin. Lahden hyökätessä riskillä oululaiset pääsivät kahden pelaajan voimin karkumatkalle. Onni Suutari syötti keskelle ja Lopez sai painaa päätöslukemat 2-0 tyhjään maaliin. Näin ollen AC Oulu lähti Lahdesta mukanaan kolme sarjapistettä.